Geld besparen tips: 10 Beste manieren

geld besparen tips
Gepubliceerd: 19 augustus 2022
Bijgewerkt: 21 augustus, 2022

Gebruik deze geld besparen tips zodat je aan het eind van de maand geld overhoudt om leuke dingen te doen, zoals uiteten gaan met je gezin.

Misschien ook interessant:

1. Los je schulden af – Nodige geld bespaar tip

Als je probeert geld te besparen, maar je hebt nog steeds een flinke schuld aan je broek hangen, dan is het het beste om eerst te zorgen dat je van je schuld afkomt. De onderstaande manieren gaan je hier uiteraard ook helpen om geld te besparen waardoor je zo snel mogelijk je schuld kunt aflossen.

Wanneer je eenmaal van je schulden af bent kun je dit geld gebruiken om te gaan sparen of door juist te investeren zodat je extra geld kunt verdienen.

2. Stop met roken – Moeilijke, maar goede geld bespaar tip

Ik weet dat het lastig is om te stoppen met roken, ik ben er zelf ook pas net mee begonnen en ben pas twee weken clean. Toch weet ik zeker als je echt wilt stoppen, net zoals ik dat het je dan zeker gaat lukken.

Je kunt namelijk tot wel 5000 euro per jaar besparen als je stopt met roken. Natuurlijk is dit bedrag voor iedereen verschillend, maar 3000 tot 8000 euro per jaar is zeker reëel nu dat de prijzen van sigaretten en tabak elk jaar duurder worden, vooral door accijns.

3. Blijf een jaar thuis van vakantie

Je bent er misschien tijdens de corona periode al een beetje aan deze trend gewend geraakt. Maar je vakantie vlak bij huis vieren in plaats van in het buitenland bespaart veel geld. Ook in Nederland zijn genoeg leuke plekken waar je prima een weekje op vakantie kunt.

Een ander voordeel is dat je ook snel met de auto weer naar huis kunt als er echt niets aan is.

4. Makkelijke geld bespaar tip: Neem je lunch mee naar je werk

Een andere voor de hand liggende manier om geld te besparen in je dagelijks leven, is door je broodtrommel mee te nemen naar je werk in plaats van iedere middag een hapje en een drankje te kopen voor vijf a tien euro.

Door je lunch mee te nemen naar je werk bespaar je iedere maand 100 euro! Dat is alleen al 1200 euro dat je per jaar kunt besparen door je brood thuis te smeren en mee te nemen naar je werk.

5. Stel een budgetplan op

Door een budgetplan te maken leer je beter om te gaan met geld en weet je precies hoeveel je per maand kunt uitgeven aan bijvoorbeeld je boodschappen, kleren, abonnementen etc. Het is makkelijker om een budgetplan te maken wanneer je precies weet hoeveel je maandelijkse uitgaven en inkomsten zijn. Met behulp van een geld bespaarapp kun je al snel zien wat je vaste lasten per maand zijn en hoe je geld kunt besparen.

6. Bespaar geld automatisch

Wist je dat je automatisch geld kunt besparen? Je kunt namelijk bij je bank instellen dat er automatisch geld wordt overgeboekt naar je spaarrekening elke maand. Je kunt ook instellen dat er bijvoorbeeld 10% wordt overgeboekt naar je spaarrekening nadat je loon wordt betaald.

7. Bespaar geld op je energierekening

Wist je dat je geld kunt besparen op je energie rekening door maar een paar kleine aanpassingen aan je huis te doen? Je kunt al besparen door:

  • Korter douchen met koud / lauw water.
  • Je kleren wassen in koud water.
  • Energie zuinige LED-lampen installeren.
  • Gebruik maken van een dimlicht schakelaar.
  • Lichten uitschakelen en niet onnodig laten branden.
  • Zet de verwarming 4 graden kouder.

De hierboven genoemde bespaartips zijn niet duur en gemakkelijk uit te voeren.

8. Meld je af van mailing lijsten

E-mail marketeers zijn goed in wat ze doen. Ze blijven je maar mailen over die aantrekkelijke 30% korting op je favoriete merk kleding. Als je het moeilijk vind om te stoppen met shoppen, schrijf je dan uit van zulke automatisch mails door onderaan de mail te klikken op afmelden voor deze nieuwsbrief.

Een ander voordeel hiervan is dat je minder spam in je mailbox krijgt zodat je mail beter overzichtelijk blijft.

9. Bespaar op je telefoonabonnement

Ben jij diegene die altijd rondloopt met de nieuwste iPhone? Misschien wordt het dan eens tijd om te besparen op je telefoonabonnement. Je kunt namelijk ook een prima mobiele telefoon inclusief abonnement krijgen voor maar liefst 20 euro per maand in plaats van 55 euro per maand!

Op deze manier bespaar je al 35 euro per maand, met andere woorden 420 euro per jaar! Nog beter is om een los toestel te kopen met een sim only abonnement voor een tientje per maand. Dan bespaar je namelijk nog veel meer 😉

10. Maak gebruik van cash back apps en kortingscodes

Een makkelijke manier om geld te besparen is door gebruik te maken van cashback apps en kortingscodes. Er is niets makkelijker door te besparen op kleding met een 20% kortingscode. Deze kortingscodes kun je soms vinden online of in je mailbox wanneer je een online bestelling hebt geplaatst bij een online webwinkel.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte van de nieuwste artikelen op deze websit