geld besparen tips

Geld besparen tips: 10 makkelijke manieren

Ben je ook op zoek naar manieren om geld te besparen? Het leven in Nederland is er de afgelopen twee jaar niet makkelijker op geworden. Zeker niet nu we ook nog eens te maken hebben met de huidige energie crisis en hoge prijsstijgingen.

Het is voor veel gezinnen in Nederland ontzettend lastig om voor het gehele gezin brood op de plank te krijgen. Laat daar nog eens bijkomen dat we ook de hoge energie rekeningen moeten.

Het wordt dus nodig tijd dat we in Nederland onze luxe opzij schuiven en ons te verdiepen in hoe we in deze tijd geld kunnen besparen, zodat we toch nog voldoende geld overhouden om leuke dingen te doen.

Precies om die reden hebben we bedacht; laten we een artikel schrijven over handige geld bespaartips. De meeste van deze makkelijke bespaartips is bij iedere Nederlander van toepassing.

Meer tips om geld te besparen:

Drastisch geld besparen

Aflossen van je schulden

Als je probeert geld te besparen, maar je hebt nog steeds een flinke schuld aan je broek hangen. Dan wordt het nodig tijd om eerst te zorgen dat je van je schulden afkomt.

Je kunt namelijk niet geld besparen terwijl je nog schulden hebt. Probeer daarom zo snel mogelijk je schuld af te lossen, zodat je je kunt gaan focussen op geld besparen.

Natuurlijk kun je alvast de onderstaande manieren gebruiken om geld bij elkaar te sparen zodat je zo snel mogelijk je schuld kunt aflossen.

Wanneer je eenmaal van je schulden af bent kun je dit geld gebruiken om te gaan sparen of door juist te investeren zodat je extra geld kunt verdienen.

Stoppen met roken

Ik weet dat het lastig is om te stoppen met roken, ik zelf ook pas net 2 weken gestopt maar al wel 60 euro bespaart!

Roken kost namelijk ontzettend veel geld en het is ook nog eens slecht voor je gezondheid. Stoppen met roken is dus een gezonde keuze, maar ook een goede tip om geld te besparen.

Je kunt namelijk tot wel 5000 euro per jaar besparen als je stopt met roken. Natuurlijk is dit bedrag voor iedereen verschillend, maar 3000 tot 8000 euro per jaar is zeker reƫel nu dat de prijzen van sigaretten en tabak elk jaar duurder worden, vooral door accijns.

Blijf een jaar thuis van vakantie

Je bent er misschien tijdens de corona periode al een beetje aan deze trend gewend geraakt. Maar je vakantie vlak bij huis vieren in plaats van in het buitenland bespaart veel geld. Ook in Nederland zijn genoeg leuke plekken waar je prima een weekje op vakantie kunt.

Een ander voordeel is dat je ook snel met de auto weer naar huis kunt als er echt niets aan is.

Dagelijkse uitgaven:

Neem je lunch mee naar je werk

Een andere voor de hand liggende manier om geld te besparen in je dagelijks leven, is door je broodtrommel mee te nemen naar je werk in plaats van iedere middag een hapje en een drankje te kopen voor vijf a tien euro.

Door je lunch mee te nemen naar je werk bespaar je iedere maand 100 euro! Dat is alleen al 1200 euro dat je per jaar kunt besparen door je brood thuis te smeren en mee te nemen naar je werk.

Stel een budgetplan op

Door een budgetplan te maken leer je beter om te gaan met geld en weet je precies hoeveel je per maand kunt uitgeven aan bijvoorbeeld je boodschappen, kleren, abonnementen etc. Het is makkelijker om een budgetplan te maken wanneer je precies weet hoeveel je maandelijkse uitgaven en inkomsten zijn. Met behulp van een geld bespaarapp kun je al snel zien wat je vaste lasten per maand zijn en hoe je geld kunt besparen.

Huishoudelijke kosten

Bespaar geld op je energierekening

Geld besparen op je energierekening door een paar kleine aanpassingen aan je huis te doen? Je kunt al besparen door:

  • Korter douchen met koud / lauw water.
  • Je kleren wassen in koud water.
  • Energie zuinige LED-lampen installeren.
  • Energie providers vergelijken
  • Gebruik maken van een dimlicht schakelaar.
  • Lichten uitschakelen en niet onnodig laten branden.
  • Zet de verwarming 4 graden kouder.

Lees hier meer over besparen op energie

Meld je af van mailing lijsten

E-mail marketeers zijn goed in wat ze doen. Ze blijven je maar mailen over die aantrekkelijke 30% korting op je favoriete merk kleding. Als je het moeilijk vind om te stoppen met shoppen, schrijf je dan uit van zulke automatisch mails door onderaan de mail te klikken op afmelden voor deze nieuwsbrief.

Een ander voordeel hiervan is dat je minder spam in je mailbox krijgt zodat je mail beter overzichtelijk blijft.

Bespaar op je telefoonabonnement

Ben jij diegene die altijd rondloopt met de nieuwste iPhone? Misschien wordt het dan eens tijd om te besparen op je telefoonabonnement. Je kunt namelijk ook een prima mobiele telefoon inclusief abonnement krijgen voor maar liefst 20 euro per maand in plaats van 55 euro per maand!

Op deze manier bespaar je al 35 euro per maand, met andere woorden 420 euro per jaar! Nog beter is om een los toestel te kopen met een sim only abonnement voor een tientje per maand. Dan bespaar je namelijk nog veel meer šŸ˜‰

Online uitgaven:

Maak gebruik van cash back apps en kortingscodes

Een makkelijke manier om geld te besparen is door gebruik te maken van cashback apps en kortingscodes. Er is niets makkelijker door te besparen op kleding met een 20% kortingscode. Deze kortingscodes kun je soms vinden online of in je mailbox wanneer je een online bestelling hebt geplaatst bij een online webwinkel.

Weet je zelf nog manieren om creatief geld te besparen? Laat dan een reactie achter onderaan het artikel en wie weet worden je ideeƫn in het artikel opgenomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *