drastisch geld besparen

Drastisch geld besparen

Rondkomen in Nederland is niet goedkoop, zeker niet nu dat alle prijzen omhoog vliegen en het dagelijks leven duurder wordt. Gelukkig kun je door drastisch geld besparen veel geld besparen, waardoor het dagelijks leven weer iets makkelijker gaat worden en misschien houdt je zelfs nog wel veel geld over.

1. Stel een maandelijks budget op

Een van de snelste manieren om drastisch geld te besparen is door budgetten op te stellen. Door gebruik te maken van een budget ga je vaker nadenken of je dat gêne wel echt nodig hebt. Meestal wordt veel geld uitgeven aan spullen die achteraf totaal niet gebruikt gaat worden, maar is het meer om te hebben dan praktisch.

Voordelen van een budget opstellen:

  • Je stelt grenzen hoeveel je wilt uitgeven
  • Je bespaart direct geld door minder uit te geven
  • Je weet hoeveel geld je kunt missen en wanneer het krap wordt
  • Doelbewuster met je geld, je koopt minder domme spullen en houd geld over.

2. Maak gebruik van een geld bespaar app

Door gebruik te maken van een geld bespaar app krijg je snel inzichten in je uitgaven en inkomsten. Ook worden je vaste lasten in kaart gebracht en wordt er vaak advies gegeven waar je geld mee kunt besparen. Ook worden je abonnementen bij streaming providers of dergelijke in kaart gebracht, waardoor je snel de keuze kunt maken om het abonnement te behouden of toch op te zeggen.

Door je maandelijkse abonnementen te beperken kun je snel veel geld per maand besparen. Gemiddeld kun je ongeveer 800 euro per jaar besparen wanneer je gebruik maakt van een geld bespaar app.

3. Ga op zoek naar goedkopere verzekeringen

In Nederland betaal je je scheel aan allerlei verzekeringen die je nodig hebt in je dagelijks leven. Je kunt dus snel geld besparen door te kijken of je een goedkopere verzekering kunt afsluiten. Zo zijn er bijvoorbeeld tot wel tien verschillende autoverzekeraars waar je je auto kunt laten verzekeren.

Je kunt tot wel 100 euro per maand besparen als je op deze manier alle verzekeraars met elkaar gaat vergelijken en een goedkopere verzekering afsluit.

4. Zeg je maandelijkse abonnementen op

Je vraagt jezelf af: Waar kan ik maandelijks op bezuinigen? Als je echt drastisch snel geld moet besparen dan kun je het beste direct al je lopende abonnementen stopzetten. Denk hierbij aan je telefoonabonnement, tv en internet, streaming diensten zoals: Spotify, Netflix etc.…

Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om alle abonnementen direct stop te zetten zoals je telefoonabonnement omdat je deze in je dagelijks leven nodig hebt. Toch kun je wel veel geld besparen door overige abonnementen op te zeggen die je alleen ter luxe gebruikt terwijl ze niet genoodzaakt zijn te behouden.

5. Ga thuis koken in plaats van uiteten

Uiteten gaan is een leuke manier om er even op uit te gaan, met je gezin of je vrienden. Toch is het elke keer weer een hoge kostenpost die je moet betalen wanneer je de bon krijgt. Zeker nu het eten en drinken flink duurder is geworden.

Het kan bovendien net zo leuk zijn om thuis met zijn allen te gaan koken met een drankje erbij. Op deze manier bespaar je namelijk veel geld, en het is ook nog eens best leuk om met zijn allen in de keuken te staan koken.

6. Verdien extra geld met een bijbaan

Een andere manier om meer geld over te houden is door een extra bijbaan te nemen. Dit kan een baan zijn, maar je kunt ook iets voor jezelf beginnen zoals een eigen website of webshop.

Extra geld verdienen:

Op deze website vind je nog veel meer manieren hoe je geld kunt verdienen, dus kijk vooral even rond.

Tips om geld te besparen

Drastisch geld besparen is niet altijd even makkelijk, gelukkig hebben we ook nog allerlei andere tips om geld te besparen voor je geschreven, zodat je direct geld kunt besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *