Geld verdienen met Tiktok

Geld verdienen met TikTok

TikTok is natuurlijk het platform wat de laatste paar jaar ontzettend bekend is geworden. Deze app wordt dan ook gelijk over heel de wereld gebruikt. Hoewel het leuk is om gewoon een beetje op de app te zitten is het ook mogelijk om de populariteit in je voordeel te laten werken.

Zo ben je in staat om middels TikTok aanzienlijk wat geld te verdienen. Hoe kan je geld verdienen met TikTok vraag je je af? En wat moet je hiervoor doen? Om antwoord te krijgen op deze vragen is het handig om snel verder te lezen, in dit artikel laten wij je namelijk alles zien wat je moet weten!

Tiktok - Populairste platform onder jongeren

We zullen je straks meer laten zien over de manieren waarop je in staat bent om geld te verdienen met TikTok. Maar voor het zover is doen we er verstandig aan om toch even te kijken naar wat TikTok nu eigenlijk voor een platform is. Dit geeft namelijk meer inzicht in wat je kunt verwachten bij het in gebruik nemen van dit social media platform.

TikTok is niet bepaald een simpel platform om op het eerste gezicht te begrijpen. TikTok is dan ook echt iets nieuws. De overgrote meerderheid van nieuwe gebruikers op Facebook is tegenwoordig 40 jaar of ouder, terwijl TikTok populairder is bij gebruikers tussen 20 en 40 jaar. In februari 2021 heeft TikTok wereldwijd naar schatting 1,1 miljard gebruikers. In juni 2021 is 60 procent van de TikTok-gebruikers tussen de 16 en 24 jaar oud.

Dit laat dan ook gelijk de potentie zien om TikTok te gebruiken om geld mee te verdienen. Wanneer je TikTok opent krijg je een overzicht van allerlei amateur- en professionele video's. De meeste video’s hebben te maken met muziek, grapje of een soort van TikTok challenge.

Veel gebruikers gebruiken het video-sharing platform om zichzelf te uiten en hun leven te delen op een unieke manier. In feite kan je het vergelijken met Instagram en YouTube. Het verschil is alleen dat TikTok echt bedoelt is voor de zeer korte video’s. Over het algemeen zijn de video’s altijd korter dan een minuut, soms zelfs maar 10 seconden.

Hoe kun je geld verdienen met TikTok?

Door het bovenstaande weet je dus dat het mogelijk is om je geld te verdienen met TikTok. Nu weet je alleen nog niet op welke manieren dit dan precies mogelijk is. Hoewel er talloze manieren zijn waar je mee in staat bent geld te verdienen met TikTok zijn er een aantal manieren die veel worden gekozen. We hebben het wat makkelijker voor je gemaakt door een aantal van deze manieren hieronder voor jou op een rijtje te zetten, zo weet je precies waar je voor kunt kiezen.

Bekijk ook: Geld verdienen met Instagram

Wordt partner van een merk

De meest voor de hand liggende optie is om een samenwerking aan te gaan met een bestaand merk. Hier kan je denken aan een samenwerking met een merk als Nike of Apple. Het spreekt voor zich dat je in het begin niet de luxe hebt om te kiezen uit de super bekende merken. Echter, na verloop van tijd zullen er meer en meer merken interesse hebben om een samenwerking aan te gaan als je het goed doet.

De makkelijkste manier is om je focus te leggen op gesponseerde content. Gesponsorde content op TikTok wordt gezien als content waarvoor je betaalt krijgt. Dat is het doel, toch? Een merk kan je bijvoorbeeld betalen om een TikTok te maken waarin je vertelt hoe fijn je hun schoenen vindt.

Het blijkt echt dat veel merken geïnteresseerd zijn in betaalde samenwerkingen. Uit een relatief nieuw onderzoek naar influencer marketing bleek dat in december 2019 16% van de Amerikaanse marketeers van plan was om TikTok te gebruiken voor influencer campagnes. In maart 2021 was dit al gestegen naar 68%. Dit laat zien dat er op dit moment echt ontzettend veel kansen liggen voor de mensen die graag zelf geld willen verdienen met TikTok.

Volgens dezelfde studie willen bedrijven samenwerken met mensen die veel volgers hebben op TikTok. Hoe meer TikTok volgers je hebt, hoe makkelijker het dan ook is om een mooie samenwerking binnen te slepen met een bekend merk.

Samenwerking met influencers

Net als samenwerken met een merk is het ook een optie om via TikTok samen te gaan werken met influencers. Het is niet zo raar dat er influencers van bijvoorbeeld Instagram zijn die de samenwerking aan willen gaan met andere mensen op TikTok. Volgens een onderzoek van Tomoson leverde elke euro die aan influencer marketing werd besteed gemiddeld 6,50 euro op voor het bedrijf.

Bovendien zegt de helft van de marketeers dat de klanten die via influencer marketing zijn binnengehaald van hogere kwaliteit zijn dan klanten die via andere kanalen naar het bedrijf zijn gekomen. Dit maakt het dan ook gelijk een zeer effectieve manier voor bedrijven om reclame te maken.

Op dit moment is het mogelijk om gebruik te maken van de TikTok Creator Marketplace. Dit is een handig platform wat je kunt gebruiken om de juiste influencer voor je te vinden. De marktplaats site verbindt dan ook gelijk TikTok kanalen met de andere  influencers. Iedereen kan meedoen, maar het is (vooralsnog) alleen toegankelijk voor influencers die een uitnodiging hebben gekregen.

Je kunt ook zoeken naar hashtags die bij jou en je bedrijf passen. Als alternatieve optie kan je ook gewoon de app gebruiken en de video’s liken die je leuk vindt. Door op zoek te gaan naar een influencer die achter de normen en waarden staat die jij ook hebt is het mogelijk om ontzettend fijn samen te werken.

Tips voor geld verdienen via TikTok

Kies je voor een van de bovenstaande manieren om geld te verdienen dan is het van groot belang dat je wel op de juiste manier te werk gaat. Het is namelijk een feit dat er nog altijd veel mensen zijn die niet weten wat ervoor nodig is om succes te boeken op TikTok. Om jou ook zo goed mogelijk op weg te helpen hebben we hieronder een aantal handige tips en tricks opgenomen voor je TikTok avontuur:

  • Wees authentiek – een van de belangrijkste tips die wij je mee kunnen geven is om authentiek te zijn. Het is namelijk zo dat TikTok een platform is waar de kwaliteit van je volgers echt super belangrijk is. Stel dat je een product aanbiedt waar je zelf niet volledig achter staat. Als blijkt dat het een product is van een slechte kwaliteit dan kom je gelijk over als iemand die profijt wilt halen uit zijn volgers. Het is dan ook veel beter om alleen samen te werken met bedrijven of producten waar je ook echt voor de volle honderd procent achter staat. Op deze manier is het namelijk mogelijk om zo authentiek mogelijk te blijven bij het maken van content.
  • Houd ritme aan – de volgende tip die wij je echt mee kunnen geven als het gaat om veel geld verdienen met TikTok is om het ritme er in te houden. Het is namelijk zo dat het voor het geld verdienen met TikTok van groot belang is dat je over een loyaal netwerk beschikt. Dit is alleen maar mogelijk als je ook echt hechte volgers hebt die altijd weer naar je content kijken. Het is dan ook verstandig om met regelmaat content te posten. Hoe vaak moet je posten vraag je je af? Over het algemeen is het handig om toch wel zo’n een tot twee video’s per week te maken. Op die manier zorg je er namelijk voor dat kijkers altijd van nieuwe content voorzien zijn.
  • Hou je aan de regels – een fout die veel mensen maken is dat ze denken snel rijk te worden via TikTok. Om extra snel geld te verdienen grijpen deze mensen naar illegale praktijken om zo dit geld bij elkaar te krijgen. Dit is alleen niet verstandig nu dit ervoor zorgen dat je een volledige ban krijgt op het platform. Het is bijvoorbeeld verboden om filmpjes te maken waarop iemand naakt te zien is. Denk dan ook niet slim te zijn en dit wel te doen om extra views te krijgen, het komt namelijk snel genoeg aan het licht. Alleen door je aan de regels te houden is het mogelijk om op de lange termijn succes te boeken via TikTok.

Zelf geld verdienen met TikTok?

Mocht je het leuk vinden om korte filmpjes te maken op TikTok dan is het echt geen verkeerd idee om eens te kijken of je hier geld mee kunt verdienen. Hoewel het veel tijd in beslag kan nemen is het wel een manier om flink wat bij te verdienen als je geluk hebt.

Naast het geld verdienen met TikTok zijn er natuurlijk nog veel meer dingen die je kunt doen. Omdat niet iedereen bekend is met deze manieren kan je hier op de site nog veel meer artikelen vinden. Lees deze dan ook zeker even op je gemak door!

Veelgestelde vragen over Geld verdienen met Tiktok

Kun je in Nederland geld verdienen met Tiktok?

Het is zeker mogelijk om in Nederland geld te verdienen met Tiktok. Je zal merken dat het in het begin moeilijk is omdat je misschien nog weinig volgers hebt en niet de juiste content plaats op je kanaal. Zodra je wat meer volgers hebt zul je merken dat het een stuk makkelijker is om geld te verdienen met TikTok.

Hoe krijg je veel volgers op TikTok?

Een vraag die we veel hebben gekregen is "Hoe krijg je veel volgers op TikTok", dat is ook logisch natuurlijk. Wanneer je gebruikt maakt van het TikTok platform en je wilt er proberen geld mee te verdienen, dan ben je er vast zelf ook al achtergekomen dat het makkelijker is als je veel volgers hebt. De beste manier om meer volgers te krijgen op TikTok is door goede kwaliteit content en video's te plaatsen. Ook helpt een goede beschrijving en gebruik van tags om meer zichtbaarheid te creëren.

Hoeveel geld krijg je per 1000 views op TikTok?

Het bedrag dat je ontvangt per 1000 views op TikTok kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de niche waarin je video's worden geplaatst, de grootte van je volgers en de landen waaruit je views komen. In sommige gevallen kun je ongeveer $0,01 tot $0,03 per 1000 views verdienen, maar dit kan ook lager of hoger zijn. Het is ook belangrijk om te weten dat TikTok geen directe monetisatie-opties voor individuele gebruikers biedt, dus je zult waarschijnlijk moeten samenwerken met een derde partij om je inkomsten te genereren.

Hoeveel verdien je met TikTok gifts?

Het bedrag dat je kunt verdienen met TikTok-gifts hangt af van verschillende factoren, zoals de hoeveelheid geschenken die je ontvangt en de waarde van deze geschenken. TikTok-gifts zijn virtuele cadeaus die gebruikers kunnen geven aan andere gebruikers tijdens live streams of video's.

Deze cadeaus worden vervolgens omgezet in echte geldwaarde voor de ontvanger. Sommige gebruikers kunnen enkele honderden dollars per maand verdienen aan TikTok-gifts, terwijl anderen minder kunnen verdienen.

Het is belangrijk om te weten dat TikTok de mogelijkheid biedt om een deel van de inkomsten die worden gegenereerd te doneren aan een goed doel.

Kun je geld verdienen met TikTok zonder je gezicht te laten zien?

Het is mogelijk om geld te verdienen met TikTok zonder je gezicht te tonen, maar het zal waarschijnlijk moeilijker zijn om een groot publiek te bereiken en inkomsten te genereren. Een van de manieren om dit te doen is door gebruik te maken van voice-overs of tekst bij je video's in plaats van je gezicht te laten zien.

Een andere manier is door te monetiseren met affiliate marketing, waarbij je inkomsten genereert door producten of diensten te promoten en een commissie te verdienen voor elke verkoop die je genereert. Je kunt ook geld verdienen door samen te werken met merken of bedrijven die je betaalt om hun producten of diensten te promoveren in je video's.

Je kunt ook geld te verdienen met TikTok zonder je gezicht te tonen door het aanbieden van diensten zoals online coaching of cursussen. Of het creëren van een TikTok-account voor een bedrijf of merk en monetiseren door het promoten van hun producten of diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *