Affiliate marketing

Beginnen met Affiliate marketing

Beginnen met affiliate marketing? In dit artikel leg ik je de basis van affiliate marketing uit.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is waar je de producten of diensten van anderen promoot voor een commissie. Je kunt fysieke producten promoten zoals die je op Amazon, CoolBlue of Bol.com zou vinden. Ook kun je commissie verdienen met affiliate marketing door digitale producten te promoten van aangesloten affiliate netwerken.

De commissies die je verdient met het promoten van fysieke producten zijn meestal aan de lage kant. Ze liggen normaal gesproken in de buurt van 3% tot 8%. Het is een ander verhaal met digitale producten, aangezien de commissies vaak veel hoger zijn. Je kunt digitale producten vinden om te promoten bij bijna elk affiliate marketing netwerk in Nederland.

Populaire affiliate netwerken in Nederland zijn:

Bij digitale producten kun je tot wel 50% commissie krijgen per verkoop. Wel is het zo dat digitale producten over het algemeen lastiger zijn te verkopen dan fysieke producten. Een goede manier om consistente affiliate commissies te verdienen met fysieke producten is wanneer er een nieuw product op de markt gebracht wordt.

Het promoten van nieuwe producten is niet de enige manier voor affiliates om geld te verdienen. Je hebt waarschijnlijk de term "het geld staat in de lijst" al eens gehoord. Dit verwijst naar een e-maillijst met abonnees die geïnteresseerd zijn in de producten van je doelgroep.

Je kunt ze als affiliate geautomatiseerde e-mails sturen en e-mails uitzenden waarin nieuwe en bestaande producten of diensten worden gepromoot. Wanneer je besluit je eigen product in je niche te maken, kun je dit rechtstreeks promoten bij je e-mailabonnees.

E-mailmarketing is een van de meest effectieve manieren om geld te verdienen met affiliate marketing en we raden je ten zeerste aan om een ​​e-maillijst op te bouwen. Denk maar niet dat e-mailmarketing een ouderwetse en dode manier is, want dat is het niet. E-mailmarketing zal voor de komende jaren een effectief marketingmiddel zijn.

Een andere manier van affiliate marketing is product beoordelingen / reviews maken. Het maken van videoreviews en deze uploaden naar je YouTube kanaal kan zeer effectief zijn.

Het is een stuk eenvoudiger om een ​​YouTube video hoog te ranken in de YouTube-zoekopdrachten dan een blogpost in de zoekmachines. Video's ranken vaak ook op de eerste pagina van de zoekmachines.

Iedereen kan met weinig kosten aan de slag als affiliate marketeer. We raden je aan om je eigen domeinnaam en webhosting aan te schaffen. Je eigen website gemaakte of ontwikkelde website werkt veel beter dan een gratis website of blog aangeboden door Weebly.com of WordPress.com.

Mensen zijn tegenwoordig erg handig met internet en weten of een blog gratis is. Je probeert je bezoekers aan te moedigen de producten te kopen die je promoot als affiliate. Als je niet de moeite neemt om je eigen domeinnaam en hosting aan te schaffen, waarom zouden ze je dan vertrouwen?

Voordelen van een affiliate marketeer:

 • Je hoeft geen eigen product of dienst te hebben
 • Er zijn enorm veel affiliate netwerken waar allerlei bedrijven zijn aangesloten
 • Je hoeft zich niet bezig te houden met problemen zoals terugbetalingen van ontevreden klanten
 • Je hoeft geen inventaris aan te houden en te verzenden
 • Je kunt thuis een succesvolle affiliate marketeer zijn
 • De toegangsprijs is erg laag
 • Je kunt producten in verschillende niches promoten

Dit zijn de belangrijkste redenen waarom er tegenwoordig veel mensen aan affiliate marketing doen. Je kunt namelijk goed geld verdienen met affiliate marketing door andermans producten te promoten.

Slechts een klein percentage van deze mensen is om verschillende redenen succesvol.
Je hebt geen ervaring nodig om te slagen met affiliate marketing. Als je een ervaren online marketeer bent, kunt je aanbiedingen van partners promoten als een manier om je inkomen te verhogen. Zodra je je affiliate marketingcampagnes hebt opgezet, kunnen ze een bron van passief inkomen voor je zijn.

We willen dat je een succesvolle affiliate marketeer wordt en om dit te worden, moet je de meest voorkomende termen in affiliate marketing gebruikt wordt volledig begrijpen. In dit artikel over affiliate marketing gaan we alle termen die zich voordoen in affiliate marketing behandelen, zodat je een goed beeld hebt over wat affiliate marketing precies is en hoe je er geld mee kunt verdienen.

Beginnen met affiliate marketing

Voordat we ingaan op de meest voorkomende termen die wordt gebruikt in affiliate marketing, willen we je een uitgebreid overzicht geven waar affiliate marketing over gaat. Als je dit al weet, kunt je dit gedeelte overslaan en doorgaan naar het volgende.

Het is gemakkelijk om te beginnen met affiliate marketing

Een van de belangrijkste redenen waarom affiliate marketing zo populair is, is omdat het voor iedereen heel gemakkelijk is om te beginnen. Je hebt geen ervaring nodig om affiliate marketeer te worden en je kunt voor een prikkie aan de slag.

Je hebt niet eens een eigen website nodig, maar we raden je sterk aan hierin te investeren. Het kost slechts ongeveer € 10 per jaar voor een domeinnaam en je hebt ook een webhosting nodig. Webhosting kost je tussen € 5 en € 15 per maand en dit heb je nodig om je website live op internet te krijgen.

Veel mensen willen geen eigen website omdat ze het te moeilijk vinden om er een te maken. Dit is niet het geval, aangezien je het gratis WordPress cms kunt gebruiken en een gratis thema kunt kiezen voor het uiterlijk van je site.

Als je alles eenmaal hebt ingesteld, kun je in zeer korte tijd beginnen met geld verdienen door affiliate commissies.

Er zijn tal van bronnen online, zoals YouTube-video's die je laten zien hoe je een winstgevende marketingcampagne voor affiliates kunt starten.

Je kunt ervoor kiezen om je producten alleen te promoten via sociale media platformen zoals Pinterest, Instagram, Facebook en andere. Als je dit doet heb je geen website nodig. Het gevaar van deze manier is dat Social media platformen om wat voor reden dan ook je account kunnen blokkeren of verwijderen, en dan heb je niks meer. Dat zou dus zonde zijn van alle tijd en moeite die je erin hebt gestoken.

Gerelateerd: Geld verdienen met social media

Hoe werkt affiliate marketing?

Er zijn 3 spelers in een affiliate marketing transactie:

 • De product of serviceverkoper (de persoon of het bedrijf dat de producten bezit)
 • De affiliate marketeer (dat ben jij) die de producten of diensten promoot voor een commissie
 • De eindklant (consument) die het product of de dienst afneemt

De product of dienstverkoper zorgt voor het volgende:

 • Creëren van producten of diensten
 • Een overtuigende landingspagina om het product of de dienst te verkopen
 • Alle ondersteuning van de klantenservice
 • Het aanbieden van unieke affiliate links
 • Het verstrekken van marketingtools voor filialen
 • Op tijd aangesloten commissies betalen

Het is jouw taak als affiliate marketeer om klanten voor het product of de dienst te vinden. Jij moet proberen potentiële bezoekers naar de aanbiedingen te sturen die je promoot met behulp van unieke tracking links. De tracking links zijn uniek voor elke affiliate marketeer, wanneer iemand op jou unieke tracking link klikt, kan het systeem precies bijhouden wie de bezoeker heeft doorgestuurd naar de aanbieding. Wanneer iemand door jou een aankoop heeft gedaan krijg je een affiliate commissie uitgekeerd.

De klant is de persoon of het bedrijf dat het product of de dienst koopt. Als ze problemen hebben, zullen ze rechtstreeks contact opnemen met de leverancier. Ze zullen waarschijnlijk niet eens weten dat ze een product of dienst hebben gekocht via een tracking link.

Affiliate Marketing Cursus

Opzoek naar een geschikte Affiliate Marketing Cursus? Er zijn tal trainingen en affiliate marketing cursussen over hoe je een succesvolle affiliate marketeer kunt worden. Sommige hiervan zijn gratis en voor de beste affiliate marketing cursussen moet je meestal betalen. Als je serieus succesvol wilt worden met affiliate marketing, wees dan bereid om te investeren in trainingen die je zullen helpen.

Je wilt een training voor affiliate marketing afnemen van iemand met een goede reputatie en kennis van zaken over affiliate marketing. Een goed voorbeeld van iemand met een uitstekende staat van dienst en reputatie is Jacko Mijaard. Hij verdient elke maand duizenden euro's met affiliate marketing.

Jacko Mijaard heeft een zeer populaire cursus genaamd "Affiliate Marketing Revolutie". Dit is een digitaal trainingsprogramma met allerlei handleidingen en video's waarin je alles leert wat je moet weten om een ​​succesvolle affiliate marketeer te worden.

De Affiliate Marketing Revolutie biedt je de volgende voordelen:

 • Stap voor stap affiliate marketing succes
 • De juiste niche kiezen
 • De beste aangesloten netwerken
 • De beste aanbiedingen vinden om te promoten
 • Affiliate marketingfouten om te vermijden
 • Websites en verkooptrechters
 • Effectieve methoden om gericht bezoekersverkeer te genereren (zoekmachines, YouTube, advertenties, sociale media en meer)
 • Advertentiecampagnes die converteren
 • Klaar voor jou trechterpagina's
 • Een één-op-één gesprek met Jacko Meijaard
 • Toegang tot een grote community die je zal helpen en ondersteunen met affiliate marketing
 • En nog veel meer…

Er is niets dat Jacko Mijaard niet weet over het uitvoeren van succesvolle affiliate marketingcampagnes. De cursus Affiliate Marketing Revolutie heeft honderden reviews van tevreden affiliate marketeers en is de beste affiliate marketing cursus die er is.

Affiliate Marketing betekenis en vak termen

Je moet de meest gebruikte termen in affiliate marketing begrijpen. Zelfs de beste trainingen kunnen dit verdoezelen en zullen de verschillende termen niet goed (of helemaal niet) uitleggen. Hier zijn onze A – Z van de meest gebruikte termen voor affiliate marketing:

Wat zijn Ad blockers?

Advertentie blockers ook wel "ad blocker" is een stuk softwarecode die mensen in hun browser inschakelen om te voorkomen dat advertenties op websites worden weergegeven.

Het aantal mensen dat ad blockers gebruikt, is in de loop der jaren aanzienlijk gestegen en naar schatting heeft ongeveer 15% van de internetgebruikers een of andere vorm van ad blocker ingeschakeld.

Ad blockers zijn slecht nieuws voor affiliate marketeers. Als je advertentie niet wordt weergegeven, gaat je geen commissies verdienen. Helaas zijn er veel gewetenloze marketeers die hebben geleid tot de creatie van deze technologie. Op dit moment kun je helaas niets doen aan ad blocking.

Wat betekend Adverteerder?

De beste manier om een ​​adverteerder te begrijpen, is dat het een bedrijf of een persoon is die producten of services heeft die ze willen promoten. Zij zijn de leveranciers van producten of diensten. Deze adverteerders weten dat ze door het werven van filialen meer bekendheid krijgen voor hun aanbiedingen. Een adverteerder is bereid gelieerde commissies te betalen voor verkopen en/of leads die zij brengen.

Wat is een Affiliate Campagne?

Bij een affiliate campagne promoot je als affiliate een product of dienst bij een gericht publiek. Vaak heeft de leverancier van het product of de service een verkooptrechter die je kunt promoten. Voor elke verkoop die je doet, ontvangt je een overeengekomen commissie van de verkoper.

Bij affiliate marketing gaat het eigenlijk om gericht verkeer naar een affiliate aanbod te leiden. Je kunt een gratis of betaalde affiliate campagne kiezen:

Gratis verkeer van sociale media, zoekmachines en andere bronnen
Betaald verkeer van advertenties op sociale media of advertenties van zoekmachines

Alle goeie affiliate campagnes laten het aantal bezoekers zien dat je naar de aanbieding leidt, de conversie per verkoop, de bron van het verkeer en nog veel meer. Je kunt de statistieken van je aangesloten campagnes bekijken en vervolgens wijzigingen aanbrengen om bijvoorbeeld de conversieratio's te verbeteren.

Wat is een Gelieerde openbaarmaking?

Een bekendmaking van een gelieerde onderneming is een verklaring die je op je website aflegt om uit te leggen dat je een gelieerde onderneming bent voor sommige of alle producten en diensten die je promoot. Hier informeer je je website bezoekers dat als zij de links op je site gebruiken en aankopen doen, je hiervoor mogelijk gecompenseerd wordt in de vorm van een commissie.

De Federal Trade Commission (FTC) in de Verenigde Staten heeft een wet aangenomen die alle aangesloten marketeers verplicht om een ​​gelieerde openbaarmaking op hun website op te nemen. Doe je dit niet, dan kunt je hoge boetes krijgen.

Wat is een Partnerlink?

Bij elke affiliate marketing campagne zie je een affiliate link die een affiliate-ID of een verwijzingslink. Wanneer je een affiliate wordt van een product of een dienst, dan onderscheidt je unieke affiliate link je van elke andere affiliate. Sommige affiliate netwerken hebben duizenden affiliate marketeers, dus dit is erg belangrijk.

De beheerder van de affiliate campagne moet iedere bezoeker of verkoop aan je kunnen koppelen. Het gebruik van een unieke affiliate link is hiervoor de beste manier. Wanneer je je aanmeldt voor een partnerprogramma, wordt je meestal gevraagd om een ​​unieke gebruikersnaam op te geven. Dit wordt vervolgens verwerkt in je affiliate link.

Je eigen unieke affiliate link is van groot belang voor je affiliate commissies. Je wilt natuurlijk geen werk doen om een ​​product of dienst te promoten, alleen om de verkopen aan een andere affiliate marketeer te stacken! Gelukkig hebben affiliate netwerken / partnerprogramma's een functie waarmee je automatisch je unieke partnerlink kunt genereren en kopiëren. Let dus goed op welke link je kopieert!

Wat is een Affiliate manager?

Sommige aangesloten partnerprogramma's hebben toegewijde aangesloten affiliate managers die er zijn om je te helpen slagen met affiliate marketing. Ze kunnen rechtstreeks met je communiceren via e-mail of andere messenger.

Het is een goed idee om contact te houden met je aangesloten manager, aangezien zij weten welke aanbieding het best converteert.

Wat is een Affiliate netwerk?

Een affiliate netwerk is een website die je toegang geeft tot verschillende affiliate campagnes en partnerprogramma's. De meest bekende affiliate netwerken zijn:

 • Daisycon
 • Tradetracker
 • Awin
 • Paypro

Clickbank.com waarmee je toegang krijgt tot duizenden verschillende affiliate aanbiedingen.
De meeste aangesloten netwerken bieden je belangrijke statistieken over hun partneraanbiedingen. Je kunt meestal zien hoe populair een product of dienst is, hoe goed het converteert, de commissie die je kunt verdienen en meer.

Affiliate netwerken brengen product- en serviceleveranciers en gelieerde ondernemingen samen. Tenzij een leverancier zijn eigen partnerprogramma heeft, zullen ze een aangesloten netwerk gebruiken om partners op de hoogte te stellen van hun aanbiedingen. Bij sommige aangesloten netwerken is er automatische goedkeuring om producten en diensten te promoten. Anderen vereisen dat je goedkeuring krijgt van individuele productleveranciers.

Wat is een Partneraanbieding?

Een affiliate aanbieding is een individueel product of dienst die je tegen een commissie kunt promoten. De meeste aangesloten netwerken geven een overzicht van de aangesloten aanbiedingen die ze beschikbaar hebben en bieden belangrijke statistieken zoals verkoopvolume, conversiepercentages en meer.

Voor elke affiliate aanbieding heb je meestal een unieke affiliate-link beschikbaar. Wanneer een van je bezoekers op deze link klikt, gaan ze naar:

de sales funnel voor het product of de dienst en je krijgt hiervoor een creditering. Als ze aankopen doen, verdien je commissies.

Wat is een Affiliate campagne / partnerprogramma?

Een partnerprogramma is een systeem waarmee leveranciers van producten en diensten provisies kunnen werven en betalen aan partners. De verkoper kan het bedrag van de commissie instellen dat hij voor elke verkoop betaalt. Affiliates zullen het programma gebruiken om zich als affiliate te registreren en om hun unieke affiliate-links te verkrijgen.

Wat betekend Gemiddelde bestelwaarde?

Dit is waar het aangesloten netwerk zal onthullen hoeveel de gemiddelde bestelwaarde is voor elke aangesloten aanbieding. Veel producten en diensten hebben upgrades waarmee de klant zijn aankoop kan verbeteren. Dit worden "back-end"-aanbiedingen genoemd en worden aan de klant gepresenteerd zodra ze het "front-end"-product of de service hebben gekocht.
De gemiddelde bestelwaarde zal

Houd rekening met deze upgrade-verkopen. Je ziet het gemiddelde bedrag dat klanten uitgeven wanneer ze een bepaald product kopen. Dit is belangrijk, omdat je meestal commissies verdient op upgrades en op front-end verkopen.

Wat zijn Affiliate Bonussen?

Affiliate marketing kan zeer concurrerend zijn en wanneer je gerelateerde bonussen kunt aanbieden aan klanten die andere filialen niet kunnen bieden, dan heeft je een voordeel. Je zult zien dat bonussen veel worden aangeboden in de niche van online geld verdienen of internetmarketing.

Als je bijvoorbeeld een partneraanbieding gaat promoten die leert hoe je een e-maillijst kunt maken en eraan kunt verkopen, kunt je je eigen e-mailswipes als bonus aanbieden. Dit zijn e-mails die je in het verleden heeft gebruikt en die goede conversiepercentages hebben. Als een klant vindt dat je de beste bonussen aanbiedt, zullen ze je aangesloten link gebruiken voor hun aankoop en krijgt je de commissie.

Doorklik percentage (CTR) - Click Trough Rate Betekenis

De Doorklik percentage (CTR) is een belangrijke statistiek die het aantal keren meet dat er op je unieke tracking link wordt geklikt. Het is gebaseerd op het aantal vertoningen dat je link krijgt en wordt uitgedrukt als een percentage. Als je een hoge CTR kunt behalen, heb je een grotere kans om meer affiliate commissies te verdienen.

Laten we zeggen dat je een e-maillijst hebt met 10.000 abonnees. Je verstuurt een e-mail met je affiliate link erin en 5.000 van je abonnees openen je email. Dit betekent dat je link 5.000 vertoningen heeft. Stel dat 500 van je abonnees op je link klikt, is je CTR 10%.

Wat is Conversieratio?

Dit is een andere zeer belangrijke maatstaf. Als je ons voorbeeld voor doorklik percentage hierboven gebruikt, stuurt je 500 mensen naar de partneraanbieding die je promoot. Het aantal mensen dat een aankoop doet, wordt gebruikt om je conversieratio te berekenen.

Dus als 50 mensen van de 500 een aankoop doen, is je conversieratio 10%. Net als bij het doorklik percentage geldt: hoe hoger je conversiepercentages, hoe beter. Affiliates kunnen de conversieratio's voor verschillende aanbiedingen testen. Ze kunnen betaald verkeer gebruiken om te zien hoeveel van hun klikken tot verkopen leiden. Als de conversieratio hoog is, kunnen ze investeren in meer verkeer om meer geld te verdienen.

Wat zijn Tracking Cookies?

Een cookie is een klein stukje code dat wordt gebruikt om een ​​bezoeker te identificeren die op een van je gelieerde links heeft geklikt. Cookies worden gebruikt voor tracking en het aangesloten programma of netwerk zal ze meestal voor een bepaalde tijd herkennen.

Laten we zeggen dat de aanbieding die je promoot een cookieperiode van 30 dagen heeft. Dit betekent dat als de bezoeker binnen deze periode terugkeert naar de verkooppagina voor het product of de dienst, de oorspronkelijke affiliate die hem heeft doorverwezen, de verkoop zal krijgen en de commissie zal verdienen.

Wat is Kosten per actie (CPA)?

Kosten per actie (CPA) marketing is waar affiliates een commissie ontvangen als een bezoeker van hun affiliate link een specifieke actie uitvoert. Dit kan zoiets zijn als het invoeren van hun e-mailadres, het invullen van een eenvoudig formulier, het invoeren van hun postcode, enzovoort.

Veel aangesloten marketeers geven er de voorkeur aan om CPA-aanbiedingen te gebruiken, omdat er geen verkoop vereist is om een ​​commissie te verdienen. De conversieratio's zijn vaak een stuk hoger bij CPA-aanbiedingen, omdat de bezoeker geen aankoop hoeft te doen. De commissietarieven voor CPA-aanbiedingen zijn echter meestal lager dan voor het doen van verkopen.

Wat is Kosten per lead (CPL)?

Kosten per lead (CPL)-marketing is meestal waar een bezoeker zijn e-mailadres moet opgeven, een specifiek telefoonnummer moet bellen of een andere manier moet bieden waarop de adverteerder contact met hen kan opnemen. Er hoeft geen verkoop plaats te vinden voor een aangesloten marketeer om een ​​commissie te ontvangen met CPL-aanbiedingen.

Wat is Kosten per verkoop (CPS)?

Cost per sale (CPS) is de meest voorkomende vorm van affiliate aanbiedingen. Elke keer dat een door hem doorverwezen bezoeker een aankoop doet, ontvangt de aangeslotene een overeengekomen commissie. Gewoonlijk hebben CPS-aanbiedingen hogere commissietarieven dan CPA- of CPL-aanbiedingen. Maar dit is niet altijd het geval, dus zorg ervoor dat je je huiswerk doet.

Wat is een Productfeed?

Sommige aangesloten affiliate netwerken of partnerprogramma's bieden hun affiliates een data feed aan die ze op hun website kunnen gebruiken. Het is een bestand dat de producten en diensten bevat die een adverteerder verkoopt, waaronder zaken als:

 • Product- of servicenamen
 • Prijzen voor de producten of diensten
 • Afbeeldingen voor de producten of diensten
 • Beschrijvingen
 • Unieke affiliate links

Een affiliate kan deze data feed gebruiken om het volledige productassortiment op zijn website te tonen. Als een bezoeker op de affiliate-link in de data feed klikt om meer te weten te komen en vervolgens een aankoop doet, verdient de affiliate een commissie.

Wat betekend Inkomsten per klik (EPC)?

Dit is een andere zeer belangrijke statistiek die je moet kennen. Het aangesloten netwerk of programma kan EPC-cijfers verstrekken voor al zijn producten en diensten. Een EPC wordt uitgedrukt in geldformaat, b.v. € 10 en is een maatstaf voor het commissiebedrag dat een aangesloten partner verdient voor elke klik op zijn aangesloten link.

Wat zijn vertoningen en impressies?

Vertoningen zijn het aantal keren dat je advertentie of partnerlink wordt weergegeven. Sommige websites brengen adverteerders in rekening op basis van "kosten per duizend vertoningen (CPM)". Met email marketing, je vertoningen zijn het aantal keren dat een abonnee je e-mails opent en je gelieerde link ziet.

Wat is een Landingspagina?

Een landingspagina is een webpagina waar je je bezoekers naartoe stuurt wanneer ze op je affiliate links klikken. Dit kan bijvoorbeeld direct naar de verkooppagina van het product of de dienst zijn. Slimme affiliate marketeers sturen hun bezoekers naar hun eigen bestemmingspagina's in plaats van rechtstreeks naar een verkooppagina te linken.

Een van de beste redenen om dit te doen is om het e-mailadres van de bezoeker vast te leggen. Zodra je hun e-mailadres heeft, kunt je ze automatisch naar de verkooppagina van de leverancier sturen.

Je kunt ook een bestemmingspagina of een overbruggingspagina gebruiken om je bezoeker op te warmen voordat ze de verkooppagina van de leverancier zien.

Bij verschillende advertentienetwerken kunt je bezoekers niet rechtstreeks naar een verkooppagina sturen. Google en Facebook zullen erop aandringen dat je een informatieve landingspagina maakt. Waar je de bezoeker daarna naartoe stuurt, is aan jou.

Als je als affiliate marketeer succesvol wilt zijn, moet je zowel voor leads als sales gaan. Door een landingspagina te gebruiken waar je eerst het e-mailadres van je bezoeker vastlegt, creëert je een waardevolle lead waarmee je keer op keer kunt communiceren. Sommige leads zullen aankopen doen met behulp van je aangesloten link, wat resulteert in meer commissies.

E-mail leads zijn belangrijk omdat je contact kunt maken met je bezoekers wanneer je maar wilt. Als je een bezoeker gewoon naar de verkooppagina van de verkoper stuurt, kun je deze voor altijd kwijtraken als ze geen aankoop doen. Niet iedereen gaat een aankoop doen de eerste keer dat ze een bieden. Door e-mail abonnees te verzamelen, kun je later weer direct communiceren met je bezoekers.

Wat zijn Nichemarkten?

De meest succesvolle affiliate marketeers richten zich op specifieke nichemarkten. Ze creëren een website rond hun gekozen niche en bieden hun bezoekers waarde door middel van inhoud. Affiliate aanbiedingen die gerelateerd zijn aan de niche kunnen worden gepromoot om commissies te verdienen.

Het kiezen van de juiste niche is erg belangrijk. Je moet ervoor zorgen dat er voldoende vraag is naar de niche en dat er geld in wordt verdiend. De meest populaire niches waar zeker geld mee verdiend wordt zijn:

 • Het scheppen van rijkdom
 • Gezondheid en fitness (bijv. afvallen)
 • Zelfontwikkeling

Deze niches zijn en blijven altijd populair. Er zijn veel affiliate campagnes beschikbaar in deze 3 niches. Maar deze 3 niches zijn ook erg competitief dus het is een goed idee om op zoek te gaan naar andere winstgevende niches. Gebruik een combinatie van zoekwoorden onderzoek om de vraag te beoordelen en manieren om te bewijzen dat geld van eigenaar verandert in de niche (zijn hun gelieerde aanbiedingen beschikbaar?).

Wat betekend Betalen per klik (PPC)?

Bezoekersverkeer van zoekmachines als Google en Bing wordt vaak als beste gezien. Dit komt omdat een specifieke zoekterm (trefwoord) door gebruikers wordt ingevoerd om te vinden wat ze zoeken. Als partner kunt je PPC-verkeer van Google of Microsoft kopen om gerichte bezoekers naar je aanbiedingen te leiden.

PPC-verkeer was vroeger erg goedkoop, maar is in de loop der jaren een stuk duurder geworden. Meestal is verkeer van Microsoft-eigendommen zoals Bing en MSN goedkoper dan Google PPC. Je moet de cijfers hier kraken. Betaald verkeer is een geweldige manier om conversies voor aanbiedingen te testen, aangezien je meestal binnen enkele minuten gerichte bezoekers kunt ontvangen.

Wat is Rendement op investering (ROI)?

Als je geld uitgeeft aan je affiliate marketing campagnes, moet je weten wat je rendement op je investering is. Trek al je campagnekosten af ​​van de netto-inkomsten die je ontvangt (je commissies). Zo weet je snel of je campagnes winstgevend zijn en in welke mate. Je wilt een zo hoog mogelijke ROI behalen.

Wat is Zoekmachine optimalisatie (SEO)?

Het beste bezoekersverkeer voor je gelieerde aanbiedingen is gericht verkeer. Dit betekent dat de bezoeker geïnteresseerd is in je niche of het specifieke product of de dienst die je promoot. Als je je inhoud hoog kunt rangschikken in grote zoekmachines zoals Google en YouTube (voor video's), kunt je veel gratis bezoekersverkeer naar je aanbiedingen krijgen.

Om de beste kans te hebben op een hoge ranking in zoekmachines, moet je je inhoud optimaliseren. Je moet zoekwoorden onderzoek uitvoeren en ervoor zorgen dat de beste zoekwoorden in je titel, beschrijving en de inhoud zelf voorkomen. SEO is een vrij complex onderwerp en er zijn online heel veel trainingen hiervoor beschikbaar.

Wat is Gesplitste / A / B Testen?

Bij gesplitste tests, ook wel A/B-testen genoemd, vergelijkt je de prestaties van twee of meer advertenties voor dezelfde partneraanbieding. Je kunt split-tests uitvoeren met betaalde verkeersoplossingen van Google, YouTube en andere grote providers. Gebruik de verschillende statistieken om te beoordelen welke advertentie het beste presteert.

Wat is een Affiliate tracking link?

Een tracking link vertelt je waar je je bezoekers vandaan haalt. Je gebruikt mogelijk verschillende verkeersbronnen voor je aangesloten campagnes en je moet weten welke je de beste resultaten oplevert.

Sommige aangesloten netwerken bieden je tracking links aan die je voor dit doel kunt gebruiken. Veel top affiliate marketeers gebruiken een externe tracking service zoals Click Magic, omdat deze veel meer informatie biedt dan de standaard tracking van een affiliate netwerk.

Wat zijn Two Tier Affiliate marketing programma's?

Een partnerprogramma met twee niveaus betaalt je een commissie voor de verkopen die je doet en ook een percentage van de commissies die door je aangeworven partners doen. Hoe meer filialen je rekruteert, hoe meer geld je waarschijnlijk zult verdienen.

Conclusie over affiliate marketing

Je hebt geen vaardigheden of ervaring nodig om aan de slag te gaan met affiliate marketing. Het heeft zeer lage instapkosten en je kunt heel snel geld verdienen. Het vereist toewijding en toewijding en je moet het als een serieuze zaak behandelen om de beste resultaten te krijgen.

Er zijn veel aangesloten netwerken beschikbaar waar je gratis lid van kunt worden. Ze hebben veel affiliate aanbiedingen die je kunt promoten. Sommige van deze netwerken hebben geen goedkeuring nodig om hun producten te promoten, dus je kunt meteen aan de slag.

Hoewel je zonder enige vaardigheden geld kunt verdienen met affiliate marketing, raden we je ten zeerste aan om in de juiste training te investeren, zodat je significante resultaten kunt behalen.

De cursus over affiliate marketing van Jacko Mijaard is het beste trainingsprogramma dat er is.

We wensen je veel succes met affiliate marketing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *