Geld verdienen met YouTube

Geld verdienen met Youtube
Gepubliceerd: 14 maart 2022
Bijgewerkt: 14 maart, 2022

Er zijn ontzettend veel mensen die het leuk vinden om iedere dag een aantal filmpjes te kijken via het platform van YouTube. Nu sta je er wellicht niet bij stil, maar wanneer je een filmpje kijkt betaal je in feite mee aan iemand anders zijn inkomsten. We hebben het natuurlijk over de makers achter de video die je aan hebt staan. Het is namelijk een goudmijn als je YouTube op de juiste manier weet in te zetten. In dit artikel zullen wij je meer laten zien over geld verdienen met YouTube. Wellicht dat jij na het lezen ook wel besluit om een account aan te maken bij deze bekende site!

YouTube kanaal beginnen – Stappenplan voor beginners

Ongeacht de soort video’s die je wilt gaan maken voor YouTube is het van belang om een stappenplan te volgen. Het is namelijk noodzakelijk om over een kanaal te beschikken voordat je überhaupt na kunt denken over de vraag hoe je je geld wilt verdienen. Om je zo goed mogelijk op weg te helpen hebben we hieronder een stappenplan voor beginners opgenomen. Met dit stappenplan ben ook jij in staat om je eigen YouTube kanaal binnen no time op poten te zetten: 

1. Maak een Google-account

Wil je beginnen met het maken van video’s op YouTube dan zal je een Google-account moeten hebben. Als je Gmail, Google Maps of Google Play gebruikt dan heb je waarschijnlijk al een Google-account. Het maken van een Google-account is iets wat nog geen vijf minuten in beslag neemt. Bij het maken van een Google account is het overigens van belang om altijd een goed wachtwoord te kiezen. Dit is ook gelijk het wachtwoord wat je zal gebruiken voor je YouTube kanaal. Mocht je nu op een gegeven moment tegen bepaalde problemen aanlopen bij het aanmaken van een account dan kan je op de site van Google zelf veel meer info vinden die wellicht van belang kan zijn.

2. Maak een YouTube-account

Tijd om door te gaan met de tweede stap, het maken van een YouTube account. Met je nieuwe Google-account ben je automatisch ingelogd op een persoonlijk YouTube-account. Maar om YouTube voor je bedrijf te gebruiken, moet je een Brand Account aanmaken. Ga naar de YouTube-accountpagina, klik op ‘Een kanaal maken’ en voer een naam in voor je YouTube Account. Als je na deze stap een YouTube Brand Account hebt aanmaakt, kun je meerdere mensen beheerderstoegang geven en de naam en het uiterlijk aanpassen aan je merk. Via deze pagina heb je ook gelijk toegang tot YouTube Analytics. Dit geeft je een handig inzicht in wie je video's bekijkt en welke content populair is.

3. Pas je YouTube-kanaal aan

Na het aanmaken van je account kan je aan de slag om je YouTube kanaal aan te passen. Klik in het dashboard van je kanaal op de knop met Kanaal aanpassen. Klik op een van de drie tabbladen, dit zijn Lay-out, Branding en Basisinfo. Hier kan je alle belangrijke informatie invullen die je zal helpen je kanaal te optimaliseren voor het geld verdienen met YouTube. Wanneer je deze informatie invult, is het echt handig om gebruik te maken van trefwoorden als je zeker wilt weten dat je goed op kunt vallen via het internet. Trefwoorden kunnen de onderwerpen van je kanaal zijn, maar ook andere woorden die het goed doen voor de zoekmachines. Onder het kopje Branding, heb je de mogelijkheid om je kanaal van een logo en een huisstijl te voorzien. Dit zorgt er gelijk voor dat het net even wat persoonlijker oogt.

4. Upload je eerste YouTube-video

Het uploaden van je eerste YouTube is spannend om te doen. hoe moet je dit doen vraag je je af? Om je eerste video op je kanaal te plaatsen klik je op de knop Maken in de rechterbovenhoek. Vervolgens hoef je alleen mar de instructies te volgen om aan de slag te gaan. Het is van belang om er echt voor te zorgen dat je eerste video gelijk goed is. De kans is namelijk groot dat je succes afhankelijk is van de kwaliteit van de eerste video. Plaats dan ook echt alleen de video als je echt blij bent met het resultaat.

5. Maak je YouTube-kanaal vindbaar

Je hebt natuurlijk niets aan geld verdienen via YouTube als niemand in staat is om je kanaal te vinden. Het geld komt pas als je over een groot publiek beschikt. Om meer views en abonnees te krijgen, moet je er alles aan doen om je kanaal en video’s te optimaliseren. De makkelijkste manier om hiervoor te zorgen is door je videotitels onder handen te nemen. Gebruik beknopte titels die Google-vriendelijke zoekwoorden bevatten. Titels zijn het eerste wat gebruikers zien, maar ze helpen ook de zoekmachine te begrijpen waar uw video's over gaan. Zorg er dus voor dat al uw titels pakkend en intrigerend zijn. Kies daarnaast voor het gebruik van opvallende trefwoorden. Ook voor de beschrijving zelf is het erg belangrijk om altijd zo beknopt en beschrijvend mogelijk te zijn.

De volgende tip is om tags te gebruiken. Hoewel het verleidelijk kan zijn om dit gedeelte vol te proppen met tags die niets te maken hebben met de content zelf is dit niet handig om te doen. Wil je namelijk geld verdienen met YouTube dan is het van belang dat je kwaliteit altijd kwantiteit zet. Het doel is om kijkers te bereiken die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in inhoud zoals die van jou. Tags helpen het algoritme van YouTube ook te begrijpen waar je inhoud over gaat. Zorg ervoor dat je een categorie of twee toevoegt om de zoekmachine te helpen je video's voor het juiste publiek te plaatsen.

Tips voor geld verdienen met YouTube

Met de bovenstaande stappen ben je in staat om zelf te beginnen met je eigen YouTube kanaal. Nu is het natuurlijk wel zo dat het spannend is om te beginnen. Gelukkig zijn wij er om je zo goed mogelijk op weg te helpen. Om ervoor te zorgen dat jouw YouTube avontuur in goede banen wordt geleidt kan je hieronder een aantal handige tips en tricks vinden die je zeker zou moeten toepassen voor je kanaal:

  • Kies een eigen niche – de belangrijkste tip die wij je mee kunnen geven als je graag rijk wilt worden met YouTube is om altijd een specifieke niche te kiezen. Het is op dit moment namelijk een feit dat er ontzettend veel kanalen op YouTube te vinden zijn. Door deze verscheidenheid aan kanalen is het zo dat je er alles aan moet doen om op te kunnen vallen. Door een specifieke niche te kiezen is dit al een stuk makkelijk. Mocht je bijvoorbeeld een passie hebben voor een bepaalde soort sport dan is het mogelijk om hier video’s voor te maken. Wat je ook kiest, het is van groot belang dat je altijd kiest voor iets waar je ook echt passie voor hebt. Door iets te kiezen waar je passie voor hebt is het al een stuk makkelijker om met succes geld te verdienen.
  • Plaats wekelijks content – een fout die veel mensen maken wanneer ze net beginnen met een eigen YouTube kanaal is dat ze te onregelmatig content plaatsen. Het is van belang om echt een bepaald ritme te houden als je zeker wilt weten dat je flink kunt verdienen met YouTube. De beste tip voor wat betreft het ritme is om minimaal een keer in de week een nieuwe video te plaatsen. Een keer per week een video is beter dan een aantal weken waarin je veel posts en een aantal weken niets van je laat horen. Door routine aan te brengen ben je in staat om een zo groot mogelijke groep kijkers te krijgen die ook echt blijft hangen op je kanaal.
  • Zorg voor meer likes – de mensen die echt weten hoe ze geld moeten verdienen met YouTube weten dat het super belangrijk is om likes te krijgen. Door middel van likes krijgen je video’s namelijk een hogere positie binnen de zoekresultaten. Het is lastig om een concrete tip te geven voor het verhogen van de hoeveelheid likes. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat mensen ook echt veel plezier halen uit het bekijken van je video’s. Door dit te doen krijg je na verloop van tijd namelijk vanzelf meer likes. Een alternatief is om aan het einde van de video te vragen aan de kijkers of ze even op het duimpje kunnen klikken of dat ze de video willen delen. Grote kans dat er altijd wel mensen zijn die dit voor je willen doen.

Ook geld verdienen met YouTube?

Het is natuurlijk niet mogelijk om in een keer miljonair te worden met YouTube. Maar dit zou je er niet toe laten weerhouden om zelf een account aan te maken. Als je namelijk geluk hebt is het mogelijk om veel geld te verdienen met het maken van video’s voor YouTube. Zo zijn er veel bekende Nederlanders die een eigen YouTube kanaal gebruiken om hun inkomsten mee te verdienen. Wil je toch liever voor één van de andere manieren kiezen? Dan heb je geluk, hier op de site vind je namelijk nog veel meer artikelen die je hier alles over laten zien!