Geld verdienen met Youtube

Geld verdienen met YouTube

Geld verdienen met YouTube? Er zijn ontzettend veel mensen die het leuk vinden om iedere dag een aantal filmpjes te kijken via het platform van YouTube. Nu sta je er wellicht niet bij stil, maar wanneer je een filmpje kijkt betaal je in feite mee aan iemand anders zijn inkomsten. We hebben het natuurlijk over de makers achter de video die je aan hebt staan. Het is namelijk een goudmijn als je YouTube op de juiste manier weet in te zetten. In dit artikel zullen wij je meer laten zien over geld verdienen met YouTube. Wellicht dat jij na het lezen ook wel besluit om een account aan te maken bij deze bekende site!

Geld verdienen met YouTube – Stappenplan voor beginners

Ongeacht de soort video’s die je wilt gaan maken voor YouTube is het van belang om een stappenplan te volgen. Het is namelijk noodzakelijk om over een kanaal te beschikken voordat je überhaupt na kunt denken over de vraag hoe je je geld wilt verdienen. Om je zo goed mogelijk op weg te helpen hebben we hieronder een stappenplan voor beginners opgenomen. Met dit stappenplan ben ook jij in staat om je eigen YouTube kanaal binnen no time op poten te zetten: 

1. Maak een Google-account

Wil je beginnen met het maken van video’s op YouTube dan zal je een Google-account moeten hebben. Als je Gmail, Google Maps of Google Play gebruikt dan heb je waarschijnlijk al een Google-account. Het maken van een Google-account is iets wat nog geen vijf minuten in beslag neemt. Bij het maken van een Google account is het overigens van belang om altijd een goed wachtwoord te kiezen. Dit is ook gelijk het wachtwoord wat je zal gebruiken voor je YouTube kanaal. Mocht je nu op een gegeven moment tegen bepaalde problemen aanlopen bij het aanmaken van een account dan kan je op de site van Google zelf veel meer info vinden die wellicht van belang kan zijn.

2. Maak een YouTube-account

Tijd om door te gaan met de tweede stap, het maken van een YouTube account. Met je nieuwe Google-account ben je automatisch ingelogd op een persoonlijk YouTube-account. Maar om YouTube voor je bedrijf te gebruiken, moet je een Brand Account aanmaken. Ga naar de YouTube-accountpagina, klik op ‘Een kanaal maken’ en voer een naam in voor je YouTube Account. Als je na deze stap een YouTube Brand Account hebt aanmaakt, kun je meerdere mensen beheerderstoegang geven en de naam en het uiterlijk aanpassen aan je merk. Via deze pagina heb je ook gelijk toegang tot YouTube Analytics. Dit geeft je een handig inzicht in wie je video's bekijkt en welke content populair is.

3. Pas je YouTube-kanaal aan

Na het aanmaken van je account kan je aan de slag om je YouTube kanaal aan te passen. Klik in het dashboard van je kanaal op de knop met Kanaal aanpassen. Klik op een van de drie tabbladen, dit zijn Lay-out, Branding en Basisinfo. Hier kan je alle belangrijke informatie invullen die je zal helpen je kanaal te optimaliseren voor het geld verdienen met YouTube. Wanneer je deze informatie invult, is het echt handig om gebruik te maken van trefwoorden als je zeker wilt weten dat je goed op kunt vallen via het internet. Trefwoorden kunnen de onderwerpen van je kanaal zijn, maar ook andere woorden die het goed doen voor de zoekmachines. Onder het kopje Branding, heb je de mogelijkheid om je kanaal van een logo en een huisstijl te voorzien. Dit zorgt er gelijk voor dat het net even wat persoonlijker oogt.

4. Upload je eerste YouTube-video

Het uploaden van je eerste YouTube is spannend om te doen. hoe moet je dit doen vraag je je af? Om je eerste video op je kanaal te plaatsen klik je op de knop Maken in de rechterbovenhoek. Vervolgens hoef je alleen mar de instructies te volgen om aan de slag te gaan. Het is van belang om er echt voor te zorgen dat je eerste video gelijk goed is. De kans is namelijk groot dat je succes afhankelijk is van de kwaliteit van de eerste video. Plaats dan ook echt alleen de video als je echt blij bent met het resultaat.

5. Maak je YouTube-kanaal vindbaar

Je hebt natuurlijk niets aan geld verdienen via YouTube als niemand in staat is om je kanaal te vinden. Het geld komt pas als je over een groot publiek beschikt. Om meer views en abonnees te krijgen, moet je er alles aan doen om je kanaal en video’s te optimaliseren. De makkelijkste manier om hiervoor te zorgen is door je videotitels onder handen te nemen. Gebruik beknopte titels die Google-vriendelijke zoekwoorden bevatten. Titels zijn het eerste wat gebruikers zien, maar ze helpen ook de zoekmachine te begrijpen waar je video's over gaan. Zorg er dus voor dat al je titels pakkend en intrigerend zijn. Kies daarnaast voor het gebruik van opvallende trefwoorden. Ook voor de beschrijving zelf is het erg belangrijk om altijd zo beknopt en beschrijvend mogelijk te zijn.

De volgende tip is om tags te gebruiken. Hoewel het verleidelijk kan zijn om dit gedeelte vol te proppen met tags die niets te maken hebben met de content zelf is dit niet handig om te doen. Wil je namelijk geld verdienen met YouTube dan is het van belang dat je kwaliteit altijd kwantiteit zet. Het doel is om kijkers te bereiken die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in inhoud zoals die van jou. Tags helpen het algoritme van YouTube ook te begrijpen waar je inhoud over gaat. Zorg ervoor dat je een categorie of twee toevoegt om de zoekmachine te helpen je video's voor het juiste publiek te plaatsen.

Hoe verdien je geld met YouTube?

Wil je ook graag geld verdienen met YouTube, maar weet je nog niet precies op welke manier? Hieronder hebben we een paar voorbeelden hoe je geld met YouTube kunt verdienen.

Bereik 1K abonnees en meld je aan voor het YouTube-partnerprogramma

Laten we deze eerst uit de weg ruimen. De grootste hindernis voor deelname aan het YouTube-partnerprogramma is het overschrijden van de drempel van 1000 abonnees. Zodra je dat doet, opent dit de deur naar het verdienen van advertentie-inkomsten.

Voordat je partner kunt worden, gelden een aantal aanvullende voorwaarden:

  • Je video's moeten voldoen aan de advertentierichtlijnen van de site en meer dan 4.000 geldige openbare kijkuren hebben in de afgelopen 12 maanden.
  • Je moet in een in aanmerking komend gebied wonen.
  • Je moet een Google AdSense account koppelen.

Zodra je aan de vereisten voldoet, kunt je zich aanmelden door in je profiel te klikken en naar het gedeelte 'Inkomsten genereren' te gaan.

Als partner kun je geld verdienen met advertenties, lidmaatschapsvoordelen en functies zoals Super Chat, waarmee kijkers betalen om hun berichten tijdens een livestream onder de aandacht te brengen.

Hoeveel views op YouTube heb je nodig om geld te verdienen?

Je wordt niet betaald per videoweergave. In plaats daarvan wordt je betaald voor de keren dat iemand een advertentie in je video bekijkt of erop klikt.

Influencer Marketing Hub zegt dat hoewel de betaling varieert, het gemiddelde YouTube-kanaal ongeveer € 18 per 1.000 advertentieweergaven kan verwachten. Dat vertaalt zich naar € 3 tot € 5 per 1.000 videoweergaven als je rekening houdt met het aantal advertenties dat daadwerkelijk wordt bekeken.

Dus wanneer begin je geld te verdienen op YouTube?

Je wordt betaald zodra je saldo € 100 bereikt. Stel dat er ongeveer 1.000 videoweergaven nodig zijn om € 4 te verdienen van die kijkers die advertenties hebben gezien. Je zou 25.000 videoweergaven nodig hebben om € 100 te verdienen met die advertenties.

Als je een klein kanaal hebt, krijg je misschien maar om de paar maanden betaald. Je wilt ook weten hoe Google, die AdSense-betalingen uitgeeft, met belastingen omgaat.

Klinkt als een lange weg voor de boeg?

Hieronder staan ​​alternatieve manieren om geld te verdienen voordat je 1.000 abonnees bereikt.

Geld verdienen met YouTube in combinatie met Affiliate marketing

Affiliate marketing is misschien wel de meest praktische manier om geld te verdienen met YouTube, vooral als je van plan bent video's met productreviews te maken.

Het werkt als volgt:

Je vindt een bedrijf of verkoper met een aangesloten programma, zoals Amazon Associates, en meldt je aan om lid te worden.

Eenmaal geaccepteerd, gebruik je hun proces om aangepaste links te maken naar producten die je in je video's wilt gebruiken.

Demo, bekijk of verwijs naar de producten in je YouTube-video's, en plak je aangepaste affiliate-marketinglink(s) in het beschrijvingsveld wanneer je uploadt.

Als partner van een merk verdient je commissie wanneer een kijker op je aangepaste link klikt en het product koopt.

Hoewel Amazon Associates een geweldige manier is om geld te verdienen op Amazon, zijn er eindeloze andere mogelijkheden. Zoek op aangesloten marketingsites zoals ShareASale en ClickBank naar mogelijke zakelijke partners en producten die je kunt gebruiken. Je kunt ook zoeken op de websites van je favoriete merken voor informatie over hoe je rechtstreeks vanaf de bron een partner kunt worden.

Vergeet niet om je kijkers op de juiste manier op de hoogte te stellen van je band met het merk of de merken die worden weergegeven, en zorg ervoor dat je ze naar de "link in de beschrijving" verwijst wanneer je je video opneemt.

affiliate marketing revolutie
Affiliate marketing revolutie

Beginnen met affiliate marketing? Dan is Affiliate Marketing Revolutie precies wat je zoekt. In deze cursus verteld Jacko Mijaard hoe je een winstgevende affiliate website maakt van begin tot einde.

Creëer gesponsorde inhoud via merkdeals

Het sluiten van een merkdeal, ook een vorm van affiliate marketing, is een andere manier om betaald te worden op YouTube: bedrijven die geïnteresseerd zijn in het publiek van je kanaal kunnen je video's sponsoren of je aanbiedingen voor productplaatsing aanbieden in ruil voor een shoutout.

Het operatieve woord hier is 'publiek', wat betekent dat dit soort deals zich eerder zullen voordoen wanneer je een aanhang ontwikkelt. Naarmate je kanaal groeit, kun je rechtstreeks contact opnemen met de merken waarmee je wilt werken, of bronnen zoals de bovengenoemde affiliate-marketingsites gebruiken om zakelijke partners te vinden die bij je stijl van inhoud passen.

Met merkdeals kunt je forfaitaire bedragen ontvangen, commissie per verkoop verdienen of het product of de dienst gratis krijgen.

Houd rekening met het volgende: als je een aanbeveling hebt of productplaatsing in een video gebruikt, moet je YouTube hiervan op de hoogte stellen door een vakje aan te vinken in het tabblad 'Geavanceerde instellingen' van je videomanager om aan te geven dat je video betaalde promotie bevat.

Creëer en verkoop je eigen product of merchandise

Als je merchandise hebt of een service aanbiedt die relevant is voor je publiek, laat het hen dan weten en plaats links in je video's. Zo laat de maker Marques Brownlee, van het populaire tech review-kanaal MKBHD, een link achter naar zijn eigen lijn T-shirts en accessoires in elke video die hij plaatst.

Als je een fysiek product wilt verkopen, moet je mogelijk materiaal kopen of een fabrikant zoeken, maar je kunt ook downloadbare producten verkopen, zoals e-books, kunstafdrukken of virtuele lessen. Zorg voor een veilig betalingssysteem voordat je reclame maakt voor je goederen.

Stimulans om te verkopen: hoewel het maken van je eigen producten een stuk moeilijker kan zijn dan die van andere bedrijven, kunt je op deze manier meer geld verdienen, aangezien je het grootste deel van je opbrengst als producteigenaar behoudt.

Schakel over op crowdfunding

Crowdfunding is een andere manier om inkomsten te genereren om je kanaal draaiende te houden. Er zijn twee primaire soorten crowdfunding: terugkerend en projectgebaseerd. In het eerste, dat beter geschikt is voor makers van inhoud, betalen fans van het kanaal een klein abonnementsgeld voor extraatjes en/of een exclusief toegangsniveau.

Meer abonnees betekent meer omzet. Incentives zoals een-op-een videochats, privélessen of merchandise kunnen kijkers verleiden zich aan te melden. Patreon is een populair crowdfundingplatform en dient als extra inkomstenstroom voor veel videomakers, muzikanten en andere artiesten met een meer dan bescheiden aanhang.

Heb je een idee voor een project waarvoor financiële ondersteuning nodig is, dan is een projectmatige crowdfundingcampagne de juiste keuze. Ga aan de slag met sites zoals Indiegogo, Kickstarter of GoFundMe.

Hoeveel geld kun je verdienen op YouTube?

Deze vraag is een ingewikkelde. Het antwoord is verwant aan het landschap van de muziekindustrie. Net als de breakout-bands en artiesten die de juiste snaar raken en een exponentiële fanbase opbouwen, staan ​​YouTube-sterren met miljoenen volgers klaar om het meeste te halen, met gemakkelijk zeven cijfers.

Volgens Forbes verdiende maker Stevin John, van het immens populaire kinderkanaal Blippi, € 17 miljoen in 2020, grotendeels van de 8,2 miljard views en 27,4 miljoen abonnees die hij op YouTube heeft verzameld. Dat soort succes is meer uitzondering dan regel, maar laat je daardoor niet ontmoedigen.

Sean Cannell, co-auteur van "YouTube Secrets" en oprichter van het Think Media-kanaal, adviseert nieuwe YouTubers om te leunen op affiliate marketing als de beste manier om meteen geld te verdienen. In een videopost uit 2021 zegt hij dat het mogelijk is om € 500 per week binnen te halen met de juiste niche en strategie.

Verdien een publiek en verdien meer op de lange termijn

YouTube biedt kansen voor iedereen, maar het is geen platform om snel rijk te worden. Het kost tijd, moeite en een betrokken publiek om geld te verdienen op YouTube. Het goede nieuws is dat je met een beetje motivatie en veel oefening manieren kunt vinden om vóór de felbegeerde drempel van 1000 abonnees te verdienen.

Tips voor geld verdienen met YouTube

Met de bovenstaande stappen ben je in staat om zelf te beginnen met je eigen YouTube kanaal. Nu is het natuurlijk wel zo dat het spannend is om te beginnen. Gelukkig zijn wij er om je zo goed mogelijk op weg te helpen. Om ervoor te zorgen dat jouw YouTube avontuur in goede banen wordt geleidt kan je hieronder een aantal handige tips en tricks vinden die je zeker zou moeten toepassen voor je kanaal:

  • Kies een eigen niche – de belangrijkste tip die wij je mee kunnen geven als je graag rijk wilt worden met YouTube is om altijd een specifieke niche te kiezen. Het is op dit moment namelijk een feit dat er ontzettend veel kanalen op YouTube te vinden zijn. Door deze verscheidenheid aan kanalen is het zo dat je er alles aan moet doen om op te kunnen vallen. Door een specifieke niche te kiezen is dit al een stuk makkelijk. Mocht je bijvoorbeeld een passie hebben voor een bepaalde soort sport dan is het mogelijk om hier video’s voor te maken. Wat je ook kiest, het is van groot belang dat je altijd kiest voor iets waar je ook echt passie voor hebt. Door iets te kiezen waar je passie voor hebt is het al een stuk makkelijker om met succes geld te verdienen.
  • Plaats wekelijks content – een fout die veel mensen maken wanneer ze net beginnen met een eigen YouTube kanaal is dat ze te onregelmatig content plaatsen. Het is van belang om echt een bepaald ritme te houden als je zeker wilt weten dat je flink kunt verdienen met YouTube. De beste tip voor wat betreft het ritme is om minimaal een keer in de week een nieuwe video te plaatsen. Een keer per week een video is beter dan een aantal weken waarin je veel posts en een aantal weken niets van je laat horen. Door routine aan te brengen ben je in staat om een zo groot mogelijke groep kijkers te krijgen die ook echt blijft hangen op je kanaal.
  • Zorg voor meer likes – de mensen die echt weten hoe ze geld moeten verdienen met YouTube weten dat het super belangrijk is om likes te krijgen. Door middel van likes krijgen je video’s namelijk een hogere positie binnen de zoekresultaten. Het is lastig om een concrete tip te geven voor het verhogen van de hoeveelheid likes. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat mensen ook echt veel plezier halen uit het bekijken van je video’s. Door dit te doen krijg je na verloop van tijd namelijk vanzelf meer likes. Een alternatief is om aan het einde van de video te vragen aan de kijkers of ze even op het duimpje kunnen klikken of dat ze de video willen delen. Grote kans dat er altijd wel mensen zijn die dit voor je willen doen.

Andere manieren om geld te verdienen

Als geld verdienen op YouTube niets voor jou is, overweeg dan deze alternatieve routes:

Ook geld verdienen met YouTube?

Het is natuurlijk niet mogelijk om in een keer miljonair te worden met YouTube. Maar dit zou je er niet toe laten weerhouden om zelf een account aan te maken. Als je namelijk geluk hebt is het mogelijk om veel geld te verdienen met het maken van video’s voor YouTube. Zo zijn er veel bekende Nederlanders die een eigen YouTube kanaal gebruiken om hun inkomsten mee te verdienen. Wil je toch liever voor één van de andere manieren kiezen? Dan heb je geluk, hier op de site vind je namelijk nog veel meer artikelen die je hier alles over laten zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *