Geld verdienen met instagram.jpg

Geld verdienen met instagram: De 3 Beste Manieren

De kans is groot dat jij op dit moment een Instagram account hebt. Het is nu eenmaal niet voor niets de meest bekende optie op het gebied van social media. Wat veel mensen alleen niet weten is dat het mogelijk is om geld te verdienen met Instagram.

Sterker nog, met Instagram is het mogelijk om zelfs miljoenen te verdienen als je het op de juiste manier aan weet te pakken. Nu ben je wellicht benieuwd naar hoe je dit het beste kunt doen. Om je zo goed mogelijk op weg te helpen hebben we in dit artikel alles op een rijtje gezet wat je moet weten over geld verdienen met Instagram!

Legaal geld verdienen met Instagram

Een vraag die we vaak krijgen is of het mogelijk is om legaal geld te verdienen met Instagram. Dit is het zeker, al moet je wel op de nodige zaken letten. Zo is het niet toegestaan om naaktfoto’s of iets anders te verkopen via het platform.

Dit komt vooral door het feit dat Instagram officieel nog altijd een social media kanaal is en geen online freelance platform. Zo mag je bijvoorbeeld niet zomaar producten verkopen aan mensen die dit vragen in de chat. Wel is het mogelijk om via een link in de bio spullen te verkopen, hier komen we straks nog op terug.

In feite komt het er op neer dat je legaal geld bij elkaar kunt verdienen met Instagram zolang je je houdt aan de algemene voorwaarden die van kracht zijn op de site. Deze voorwaarden kun je op de homepage allemaal terugvinden onderaan het scherm.

Hoe geld verdienen met Instagram – top 3 manieren

In tegenstelling tot wat nog wel eens wordt gedacht is het niet zo dat er maar een manier is om geld te verdienen met Instagram. Sterker nog, er zijn talloze manieren waarop je in staat bent om je account in te zetten voor financiële doeleinden.

Nu snappen wij maar al te goed dat je niet op de hoogte bent van al deze manieren. We hebben het dan ook wat makkelijker voor je gemaakt door hieronder de beste opties voor het geld verdienen met Instagram op een rijtje te zetten:

1. Geld verdienen met Instagram als influencer

Dit is natuurlijk de meest voor de hand liggende optie als je graag geld wilt verdienen met Instagram. Als influencer ben je in staat om jouw Instagram-profiel te gebruiken om allerlei producten van divers merken te promoten.

Mocht je het nog niet weten, een influencer is iemand die een reputatie en grote aanhang heeft opgebouwd door regelmatig te delen op hun sociale accounts. Dit stelt een influencer in staat om het publiek ervan te overtuigen bepaalde producten te kopen of om mee te gaan met de nieuwste trends.

Dit is alleen mogelijk als de influencer over aanzienlijk wat vertrouwen beschikt over zijn volgers. Merken werken vaak samen met influencers om gesponsorde posts te doen die helpen het woord over hun producten te verspreiden. Om op dit punt te komen, moet je flink wat volgers op je account hebben en aardig wat betrokkenheid van je volgers genereren.

Wat kun je dan verdienen als influencer vraag je je af? De bekende influencers verdienen duizenden euro’s per gesponsorde post. Weet alleen wel dat het niet bepaald makkelijk is om echt tot de top van de markt te raken. Als influencer is het uiterst belangrijk dat je je publiek kent.

Je moet begrijpen wie die mensen zijn. Zo moet je bekend zijn met hun interesses, waarden en behoeften als je echt succes wilt kunnen boeken. Het is handig om hiervoor gebruik te maken van een zakelijk Instagram kanaal. Als je bent overgestapt op een zakelijk Instagram-account, kun je de statistieken van je publiek nog beter in kaart brengen met de functie Instagram Insights.

2. Geld verdienen met Instagram in combinatie met affiliate marketing

Ben je niet zo’n fan van influencers, maar wil je wel graag geld verdienen met Instagram, dan is het ook mogelijk om te kiezen voor affiliate marketing. In feite houdt dit in dat je je bezig gaat houden met het verkopen van andermans producten. Je kunt andermans producten verkopen om hier vervolgens een bepaalde commissie over te krijgen. Er zijn heel veel mensen die geld verdienen met Instagram via affiliate programma's. Het verschil tussen een influencer en een affiliate is dat een affiliate werkt met behulp  van een merk in ruil voor een commissie. De influencer is juist weer gericht om bekendheid te creëren. Het hangt dan ook echt af van wat je het leukste vindt om te doen met je eigen kanaal.

Op wat voor manier krijg je dan je geld vraag je je af? Affiliates verdienen geld via een traceerbare link of een promo code zodat je precies weet welke verkopen direct uit je posts komen. Kies je ervoor om te beginnen met affiliate marketing dan is het van groot belang om de focus te leggen op het maken van boeiende posts zodat je de producten kan promoten zonder opdringerig te zijn. Omdat je maar één link op je Instagram bio mag hebben is het handig om een landingspagina te koppelen aan je link. Zorg ervoor dat je in elke post mensen vertelt dat ze het product kunnen kopen via de link in je bio. Als je bereid bent om er de tijd in te stoppen dan kun je echt aardig wat verdienen als affiliate zijnde.

3. Word een Virtuele Assistent van een Influencer

Vind je het leuk om achter de schermen te werken dan is het ook mogelijk om te overwegen assistent te worden van een Instagram-influencer. Veel influencers hebben hulp nodig. Van het verzorgen van de sponsorverzoeken tot aan het runnen van advertenties en van het identificeren van nepvolgers tot aan het posten van nieuwe content.

Je kunt aanbieden om hun VA te zijn en je diensten per uur in rekening brengen. Als een Instagram influencer VA ben je verantwoordelijk voor veel dingen, dit maakt het dan ook gelijk zo’n leuke bijbaan om te hebben. Ook kan de influencer je vragen om ideeën voor content te delen om hun persoonlijke merk te laten groeien. Beschik je over aanzienlijk wat Instagram-marketingvaardigheden dan kan dit zomaar eens dé keuze zijn om maandelijks flink bij te verdienen.

Tips voor geld verdienen met Instagram

Met de bovenstaande tips is het ook voor jou mogelijk om geld te verdienen met Instagram. Ongeacht de methode die je kiest is het van groot belang om op de juiste manier te werk te gaan. Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk kans op succes hebt, hebben we hieronder een aantal handige tips en tricks opgenomen. Met deze tips kan ook jij succesvol geld verdienen via Instagram.

 • Kies niet voor snel geld – een fout die veel mensen maken bij het geld verdienen op Instagram is het feit dat zij voor het snelle geld kiezen. Het probleem hiervan is dat het op de korte termijn wellicht voor een mooi salaris kan zorgen maar dat het op de lange termijn juist averechts werkt. Zo moet je nooit producten promoten die een discutabele status hebben, denk aan een of ander sportdrankje wat onrealistische claims maakt. Doe je dit wel dan is de kans groot dat je volgers af zullen haken als blijkt dat je het alleen maar deed voor het geld.
 • Post regelmatig content – wil je succes boeken met Instagram dan is het van groot belang om met regelmaat content te posten. Een keer per keer is te weinig, zorg ervoor dat je minimaal twee tot drie keer in de week iets nieuws post. Door regelmatig nieuwe content toe te voegen zorg je ervoor dat jouw volgers iets hebben om naar te kijken. Dit zorgt ervoor dat de mate van betrokkenheid onder het publiek veel groter zal worden na verloop van tijd. 
 • Denk aan je kernwaarden – de laatste tip is om je kernwaardes altijd in het achterhoofd te houden. Als jij bijvoorbeeld veganistisch bent dan is het verstandig om te kiezen voor merken die dit ook zijn. Alleen zo is het mogelijk om zo authentiek over te komen over je volgers. Het is namelijk zo dat je na de loop der jaren een eigen identiteit ontwikkelt die je zo goed mogelijk moet koesteren. Je naam is namelijk alles wat je hebt op Instagram.

Zelf geld verdienen met Instagram

Het is dus echt een feit dat het met je Instagram account mogelijk is om geld te verdienen. Door voor deze handige bijbaan te kiezen is het mogelijk om op de lange termijn een hoop geld te verdienen. In het begin kost het even wat tijd, maar wanneer je alles hebt lopen dan komt het vanzelf wel.

Nu is het natuurlijk mogelijk om nog veel meer dingen te kiezen als het aankomt op online geld verdienen. Wil je hier meer over te weten komen? Blijf dan zeker even hangen op deze site, hier vind je namelijk nog veel meer artikelen die je echt alles laten zien!

Veelgestelde vragen over geld verdienen met instagram

 1. Geld verdienen met instagram hoeveel volgers?

  Om geld te verdienen met instagram hoef je niet perse enorm veel volgers te hebben. Het is natuurlijk wel makkelijker wanneer je 1000 tot 5000 volgers hebt om een goeie start te maken. Het is ook mogelijk om geld te verdienen met minder volgers, het is vooral belangrijk dat je de juiste doelgroep aanspreekt en goeie content post.

 2. Hoeveel kan ik vragen voor een Instagram post?

  Je kunt ongeveer 50 euro per post vragen wanneer je meer dan 1000 actieve volgers hebt op instagram. Dit is verschillend per doelgroep en de inhoud van de content. Wanneer je meer dan 10.000 actieve volgers hebt op Instagram kun je minimaal 200 euro vragen voor een betaalde post.

 3. Hoe vind ik merken om op Instagram mee samen te werken?

  Het is beter om je te focussen op een specifieke niche, ook al is de doelgroep klein. Je posts worden dan sneller opgemerkt door merken die zich bezighouden in deze doelgroep. Blijf dit volhouden en adverteerders zullen je vanzelf een dm sturen met een aanbod om samen te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *