Passief inkomen genereren 2023

Passief inkomen genereren
Gepubliceerd: 26 februari 2022
Bijgewerkt: 30 maart, 2023

Passief inkomen opbouwen is een droom voor velen. Het idee om geld te verdienen zonder er fysiek voor te hoeven werken, spreekt veel mensen aan. Gelukkig zijn er veel manieren om passief inkomen te genereren. Of je nu een extra inkomstenbron zoekt of juist je huidige inkomen wilt diversifiëren, deze manieren bieden voor iedereen iets interessants.

Wat is passief inkomen?

Voor we verder gaan met de manieren om passief inkomen te genereren, is het belangrijk om te weten wat passief inkomen precies is. Passief inkomen is inkomsten die je ontvangt zonder dat je er fysiek voor hoeft te werken. Dit kan bijvoorbeeld door beleggingen, huurinkomsten of verkoop van producten die je eerder hebt gemaakt.

Actief vs. passief inkomen

Er bestaan twee soorten inkomen: actief en passief inkomen. Bij actief inkomen verdien je geld door fysiek werk, zoals werken in loondienst, zelfstandig ondernemerschap of freelance werk. Bij passief inkomen verdien je geld zonder dat je er fysiek voor hoeft te werken. Het geld stroomt binnen zonder dat je er veel inspanning voor hoeft te leveren.

Waarom kiezen voor passief inkomen?

Er zijn verschillende redenen om voor passief inkomen te kiezen. Hieronder vind je enkele belangrijke voordelen:

 • Je bent minder afhankelijk van één inkomstenbron
 • Je kunt je inkomen diversifiëren
 • Je hoeft geen fysiek werk te verrichten voor inkomsten
 • Je kunt meer tijd besteden aan dingen die je leuk vindt
 • Je kunt je inkomen uitbreiden zonder dat je er veel extra werk voor hoeft te doen

Passief inkomen genereren

Nu we weten wat passief inkomen is en waarom het aantrekkelijk kan zijn, is het tijd om te kijken naar de 100 manieren om passief inkomen te genereren. Hieronder vind je een overzicht van 100 verschillende mogelijkheden, van traditionele beleggingen tot moderne technologieën.

1. Beleggen in aandelen

Met beleggen in aandelen kunt u passief inkomen verdienen door te profiteren van de stijging van de aandelenkoersen. Het tijdsbestek voor het verdienen van passief inkomen met aandelen varieert sterk, afhankelijk van de aandelenmarkt en uw beleggingsstrategie.

2. Passief inkomen vastgoed

Beleggen in vastgoed is een andere manier om passief inkomen te verdienen. Dit kan door het verhuren van onroerend goed of door deel te nemen in vastgoedfondsen. Het tijdsbestek voor het verdienen van passief inkomen met vastgoed hangt af van de huurinkomsten en de waardestijging van het vastgoed.

3. Verkopen van digitale producten

Door digitale producten te verkopen, zoals e-books, cursussen of software, kunt u passief inkomen verdienen. Dit is omdat de producten eenmaal zijn gemaakt en verkocht, de verkoop op automatische wijze kan blijven doorgaan. Het tijdsbestek voor het verdienen van passief inkomen met digitale producten is afhankelijk van de populariteit van het product en de marketinginspanningen die u heeft gedaan.

4. Verkopen van affiliate producten

Affiliate marketing houdt in dat u verdient aan de verkoop van producten van andere bedrijven. U krijgt een commissie voor elke verkoop die u genereert door middel van uw unieke affiliate-link. Het tijdsbestek voor het verdienen van passief inkomen met affiliate marketing is afhankelijk van uw marketinginspanningen en de populariteit van de producten die u promoot.

5. Passief inkomen genereren met Dropshipping

Bij dropshipping verkoopt u producten zonder deze zelf op voorraad te hebben. U maakt gebruik van een leverancier die de producten direct naar de klant verzendt. Het tijdsbestek voor het verdienen van passief inkomen met dropshipping is afhankelijk van uw marketinginspanningen en de populariteit

6. Passief inkomen genereren met beleggingen

Er zijn verschillende manieren om passief inkomen te genereren met beleggingen. Een daarvan is vastgoedbeleggingen. Door een woning of appartement te kopen en deze te verhuren, kan er maandelijks huurinkomsten worden gegenereerd. Een andere mogelijkheid is aandelenbeleggingen. Door te investeren in aandelen van bedrijven die regelmatig dividend uitkeren, kan er passief inkomen worden verdiend. Daarnaast kunnen obligaties, fondsen en edelmetalen zoals goud of zilver ook een bron van passief inkomen zijn. Door te beleggen in wind- of zonne-energie projecten kan er ook een passief inkomen worden gegenereerd.

7. Passief inkomen genereren met verhuur

Een andere manier om passief inkomen te genereren is door verhuur. Airbnb is bijvoorbeeld een populaire manier om passief inkomen te verdienen door het verhuren van je huis of kamer. Ook kun je je auto verhuren via Turo, je fiets, brommer of scooter via SnappCar, je parkeerplek via Parkbee en je garage via GarageShare.

8. Passief inkomen genereren met Digitale inkomstenbronnen

Digitale inkomstenbronnen bieden ook mogelijkheden om passief inkomen te genereren. Affiliate marketing is een manier om passief inkomen te verdienen door producten van anderen te promoten en een commissie te verdienen op elke verkoop. Het verkopen van e-books, online cursussen, stockfoto's en digitale producten zoals software of muziek kunnen ook een bron van passief inkomen zijn. Daarnaast kun je geld verdienen als blogger, YouTuber, Instagrammer, TikToker of podcast-maker.

9. Passief inkomen genereren met verkoop van producten

Het verkopen van fysieke producten via een webshop, drop-shipping model, marktplaatsen zoals eBay, Amazon of bol.com, print-on-demand websites of direct sales is ook een mogelijkheid om passief inkomen te genereren.

10. Passief inkomen fotografie

Er zijn verschillende manieren om passief inkomen te genereren met fotografie. Hieronder staan een aantal voorbeelden:

 1. Verkoop stockfoto's: Je kunt je foto's uploaden naar stockfotowebsites zoals Shutterstock, iStock en Getty Images. Wanneer iemand je foto's downloadt, ontvang jij een vergoeding.
 2. Verkoop prints van je foto's: Je kunt je foto's afdrukken en verkopen als kunstwerken. Dit kan via je eigen website, Etsy of een andere online marktplaats.
 3. Verkoop kalenders of agenda's met je foto's: Je kunt een kalender of agenda maken met je foto's en deze verkopen via je eigen website of via een print-on-demand service.
 4. Maak en verkoop fotoboeken: Je kunt fotoboeken maken en deze verkopen via Amazon of een andere online retailer.
 5. Bied fotografie-diensten aan: Je kunt passief inkomen verdienen door eenmalig foto's te maken en deze vervolgens te verkopen als stockfoto's. Daarnaast kun je ook diensten aanbieden zoals het maken van portretfoto's, bruiloftsfoto's of bedrijfsfoto's.
 6. Geef online fotografie-cursussen: Je kunt online cursussen maken over fotografie en deze verkopen via platforms zoals Udemy of Teachable.
 7. Verkoop digitale downloads: Je kunt je foto's verkopen als digitale downloads via je eigen website of via Etsy. Bijvoorbeeld als achtergrond voor desktops of smartphones.

Door creatief te zijn en verschillende strategieën toe te passen, kun je passief inkomen genereren met je fotografie. Het kan enige tijd en moeite kosten om op te zetten, maar als je succesvol bent, kan het een mooie aanvulling zijn op je inkomsten.

Passief inkomen crypto

Crypto kan een interessante manier zijn om passief inkomen te genereren. Hieronder staan een aantal manieren waarop je dit kunt doen:

 1. Staking: Staking is het vasthouden van crypto in een wallet om te helpen bij het beveiligen van het netwerk. In ruil daarvoor kun je beloningen verdienen in de vorm van extra crypto. Dit kan een passieve manier zijn om inkomen te genereren, omdat je alleen crypto hoeft vast te houden in je wallet.
 2. Masternodes: Masternodes zijn servers die worden gebruikt om transacties te verifiëren en het netwerk te beveiligen. Door een masternode te runnen en te onderhouden, kun je beloningen verdienen in de vorm van extra crypto.
 3. Lending: Lending platforms zoals BlockFi en Celsius Network stellen je in staat om crypto uit te lenen aan andere gebruikers en rente te verdienen op je lening. Dit kan een passieve manier zijn om inkomen te genereren, omdat je alleen crypto hoeft uit te lenen en niet actief hoeft te handelen.
 4. Yield Farming: Yield Farming is een complexere strategie waarbij je crypto inzet om beloningen te verdienen in de vorm van extra crypto. Dit kan worden gedaan via gedecentraliseerde financiële (DeFi) platforms en vereist meer kennis en begrip van de crypto-markt.

Het is belangrijk om te onthouden dat crypto een volatiele markt is en dat het verdienen van passief inkomen met crypto niet zonder risico is. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen en alleen geld te investeren dat je kunt missen.

Passief inkomen zonder startkapitaal

Het idee van passief inkomen is voor veel mensen aantrekkelijk, maar wat als je geen startkapitaal hebt om te investeren? Gelukkig zijn er nog steeds manieren om passief inkomen te genereren zonder dat je geld nodig hebt om te investeren.

 1. Schrijf een e-book of een cursus

Als je een expert bent op een bepaald gebied, kun je een e-book of een cursus schrijven en deze verkopen op platforms zoals Udemy of Amazon. Het enige wat je nodig hebt, is tijd en kennis.

 1. Start een blog

Met een blog kun je advertenties en affiliate links gebruiken om geld te verdienen. Het kost tijd om verkeer naar je blog te krijgen, maar als je waardevolle inhoud biedt en een publiek opbouwt, kun je passief inkomen genereren met advertenties en affiliate marketing.

 1. Maak en verkoop stockfoto's

Als je goed bent in fotografie, kun je stockfoto's maken en verkopen op websites zoals Shutterstock of iStock. Het enige wat je nodig hebt is een camera en wat creativiteit.

 1. Verdien geld met online enquêtes

Er zijn verschillende websites waarop je betaald kunt worden voor het invullen van online enquêtes. Het kost tijd om genoeg enquêtes in te vullen om een aanzienlijk inkomen te verdienen, maar het is een goede optie als je geen startkapitaal hebt.

 1. Word een affiliate marketeer

Als je een website of social media-account hebt met een publiek, kun je geld verdienen door affiliate links te delen. Je verdient commissie voor elke aankoop die via jouw link wordt gedaan.

 1. Verdien geld met online freelancen

Er zijn verschillende online platforms waarop je kunt freelance werken, zoals Upwork en Fiverr. Als je vaardigheden hebt zoals schrijven, vertalen, ontwerpen of programmeren, kun je geld verdienen door freelance diensten aan te bieden.

Met deze opties kun je beginnen met het genereren van passief inkomen zonder een startkapitaal te hebben. Het kost tijd en moeite om succesvol te zijn, maar het is mogelijk om geld te verdienen zonder te hoeven investeren.

Overige manieren

Naast bovenstaande manieren zijn er nog veel meer manieren om passief inkomen te verdienen. Zo kun je geld verdienen door domeinnamen te verkopen, geld uit te lenen via crowdfunding, website templates of webhosting te verkopen, e-mail marketing of SEO diensten te leveren of te werken als webdeveloper, app-ontwikkelaar, marketeer, ontwerper of freelance schrijver, fotograaf, videograaf of vertaler. Ook het verkopen van oude spullen, het invullen van enquêtes, het testen van producten, het bekijken van reclame op je smartphone of het spelen van games zijn manieren om passief inkomen te genereren. Ten slotte kun je geld verdienen als online tutor en lesgeven op afstand.

Conclusie

Er zijn tal van manieren om passief inkomen te genereren. Of je nu een eigen bedrijf wilt starten, wilt investeren in vastgoed of gebruik wilt maken van geautomatiseerde investeringsplatforms, de mogelijkheden zijn eindeloos. Het belangrijkste is om te beginnen en te blijven zoeken naar nieuwe manieren om inkomsten te genereren. Wees niet bang om te experimenteren en nieuwe dingen uit te proberen, want op die manier kun je jouw passieve inkomen opbouwen en verhogen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte van de nieuwste artikelen op deze websit
Subscription Form (#3)