geld verdienen met crypto

Geld verdienen met Crypto

Er zijn maar weinig mensen die nog nooit van crypto hebben gehoord. De afgelopen jaren is de markt van de cryptovaluta namelijk aanzienlijk gegroeid. Door deze groei zijn er dan ook veel mensen die hier ook wel in zouden willen investeren. Dit is niet gek, door de groei kan je namelijk een flink rendement pakken op je investering. Nu begrijpen wij het maar al te goed als je geen idee hebt waar je voor het beleggen moet beginnen. Dit is de reden dat wij je in dit artikel alles laten zien over het geld verdienen met crypto de handel in cryptovaluta via het internet. Door dit goed door te lezen kom je niet meer voor verrassingen te staan!

Wat is crypto – betekenis en definitie

Voordat we in kunnen gaan op de manier waarop je geld kunt verdienen met crypto is het handig om eerst even stil te staan bij crypto zelf. Je moet namelijk wel weten waar je precies in belegt voordat je zomaar aan de slag gaat. Zoals je wellicht weet is crypto aan te merken als een alternatieve munt. De acceptatie van cryptocurrency wordt vastgesteld en in stand gehouden zonder betrokkenheid van de centrale banken. In plaats daarvan worden grootboeken van cryptocurrency-transacties publiekelijk op de blockchain bewaard. Transacties die door blockchain-technologie zijn geverifieerd zijn aan te merken als onveranderlijk. Dit betekent dat ze niet kunnen worden gewijzigd. Dat voorkomt dat hackers zomaar aan de haal kunnen gaan met vervalste transacties.

De meest bekende munt die je op dit moment kunt kopen is nog altijd Bitcoin. Er zijn alleen nog veel meer munten te vinden die je ook kunt overwegen voor je aankoop. Zo is Ripple ook een erg bekende optie om te kiezen. Dit geldt ook voor Ethereum en IOTA. Er zijn duizenden cryptocurrencies te vinden op dit moment. De reden dat er zoveel cryptocurrencies zijn, is dat het super eenvoudig is om er een te maken. Ethereum zijn blockchain staat gebruikers toe om code op de blockchain te plaatsen, met als gevolg dat ze elke keer een nieuwe munt kunnen maken op het Ethereum netwerk. Dit houdt in dat de ontwikkelaars gebruik maken van de bestaande infrastructuur, iets wat natuurlijk erg goed van pas komt voor de markt.

geld verdienen met crypto
Gratis crypto training

Volg de training en ontvang 3 gratis e-Books!

Volg de gratis training en leer van A-Z hoe je geld kunt verdienen op de crypto markt.

Zelfs zonder kennis, ervaring of kapitaal

Ga snel naar:

allesovercrypto.nl
eToro
eToro multi-asset belegginsplatform

eToro is een van 's werelds vooraanstaande sociale belegging netwerken en heeft tot doel een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop mensen beleggen en de financiële training van beleggers te verbeteren. eToro heeft een multi-asset beleggingsplatform gecreëerd dat is gebaseerd op sociale samenwerking en training van beleggers: een gemeenschap waar gebruikers kunnen binden, delen en leren.

Ga snel naar:

etoro.com

Voordelen van beleggen in crypto

Een vraag die veel mensen terecht stellen is wat nu eigenlijk de voordelen zijn van het beleggen in de nieuwste cryptomarkt. Een van de grootste voordelen van beleggen in crypto is natuurlijk het feit dat je te maken hebt met een ontzettend groot groeipotentieel. Terwijl de meeste aandelen je na verloop van tijd een matig rendement op je investering kunnen opleveren, is dit niet het geval met crypto. Hier liggen de rendementen namelijk veel hoger. Zo zijn er sommige munten die in een paar dagen tijd wel tien keer zoveel waard kunnen worden. Zelfs stabielere opties zoals Bitcoin en Ethereum groeien met ongelooflijke snelheden, dit maakt het mogelijk om aardig wat geld te verdienen op je investering.

Een ander voordeel is dat je in staat bent om mee te dragen aan decentralisatie. Hoewel de cryptomarkt net als andere markten zijn ups en downs kent, is hij niet gebonden aan financiële instellingen of politieke organisaties. De macht ligt in de handen van de gebruiker, hierdoor hoef je je een zorgen te maken over dingen als fiscaal beleid of recessies die de valuta's beïnvloeden. Houd wel weer goed in gedachten dat de gedecentraliseerde aard van crypto het ook moeilijk maakt om je geld op te sporen als je het eenmaal hebt uitgegeven. Van belang is dus dat je altijd even goed controleert of je alles op de juiste manier verstuurt.

Wat zijn de risico’s van crypto?

Door al die voordelen vraag je je natuurlijk af of er ook risico’s aan crypto zitten. Er zijn zeker een aantal risico’s waar je bewust van moet zijn als je besluit om te gaan beleggen in cryptovaluta. Het grootste risico is natuurlijk dat de koers op de korte termijn aanzienlijk kan dalen. Dit is dan ook de reden dat het verstandig is om alleen te beleggen met geld wat je ook echt kunt missen. Doe het dan ook niet met geld wat je op de korte termijn nodig hebt. Door alleen te beleggen met geld wat je ook echt kunt verliezen is het mogelijk om de risico’s zoveel mogelijk te beperken tot een minimum.

Een ander risico is dat crypto op de lange termijn verboden wordt. We zien dat er sommige landen zijn die erg terughoudend zijn ten aanzien van cryptovaluta, denk bijvoorbeeld aan Rusland en China. Dit is nog niet aan de orde in Westerse landen, maar ook hier zien we dat er vragen worden gesteld bij de wenselijkheid van crypto. Indien cryptovaluta verboden wordt dan kan dit er zomaar voor zorgen dat de koers niet zo ver zal stijgen als nog wel eens wordt gedacht. Wat de kans is dat dit gebeurd is echt met geen zekerheid te zeggen, alleen de tijd zal het ons leren.

Hoe beginnen met crypto trading – stappenplan

Goed, door het bovenstaande heb je als het goed is een beter beeld gekregen over wat crypto precies betekent. Wat je alleen nog niet weet is wat je nu precies moet doen als je graag wilt beginnen met de handel in crypto. Om het net even wat makkelijker te maken om te beginnen met crypto trading kan je hieronder een handig stappenplan vinden. Door dit stappenplan te volgen is het handelen in crypto ook voor jou een fluitje van een cent.

Tip: Kucoin trading bot voor passief inkomen

Maak een account bij een crypto broker

De eerste stap die je zal moeten ondernemen voordat je aan de slag kunt gaan met crypto trading is het openen van een account bij een broker. Een broker kan gezien worden als de site die je in staat stelt om to te treden tot de markt. Het is in feite dan ook een tussenschakel tussen jou als koper en de verkoper die van zijn munten af wilt. Wij raden je aan om altijd te kiezen voor een betrouwbare broker. Dit is namelijk de enige manier waarop je in staat bent om op een volledig veilige manier aan de slag te gaan met het traden. Een bekende broker waar veel mensen op dit moment voor kiezen is de site van Bitfinex. De site van BITSTAMP is ook echt een goede optie, al is het aanbod hier wel erg beperkt.

eToro
eToro multi-asset belegginsplatform

eToro is een van 's werelds vooraanstaande sociale belegging netwerken en heeft tot doel een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop mensen beleggen en de financiële training van beleggers te verbeteren. eToro heeft een multi-asset beleggingsplatform gecreëerd dat is gebaseerd op sociale samenwerking en training van beleggers: een gemeenschap waar gebruikers kunnen binden, delen en leren.

Ga snel naar:

etoro.com

Kies een aantal crypto munten

Goed, je hebt een account gemaakt bij de website van de broker. De volgende stap is het kiezen van de munten die je graag wilt gaan kopen. Het lastige aan de stap is dat het echt een persoonlijke keuze is om te maken. Het is namelijk zo dat iedere munt bepaalde voordelen te bieden hebt ten opzicht van andere munten. De keuze voor de munten hangt dan ook af van de visie die jij hebt voor de toekomst van de cryptomarkt. Als je bijvoorbeeld denkt dat centrale banken een grote rol zullen gaan spelen bij het controleren van de kapitaalmarkt dan is het handig om te kiezen voor een munt als Ripple. Denk je echter dat de kapitaalmarkt volledig decentraal zal worden dan is het handiger om te kiezen voor een munt als Bitcoin. Het handigste is om je daarom altijd goed in te lezen over de diverse munten en om op basis van je eigen onderzoek een afgewogen keuze te maken. Dit is overigens voor alle investeringen een goede tip.

Heb geduld tijdens crypto traden

Kies je ervoor om geld te verdienen met crypto dan is het van groot belang om over heel wat geduld te beschikken. Het is namelijk zo dat crypto nog altijd in zijn kinderschoenen staat. Dit betekent dan ook dat het een lange tijd kan duren voordat de koersen echt aanzienlijk zullen gaan stijgen. Dit is niet iets om je veel zorgen over te maken. Het is namelijk zo dat geduld op de lange termijn alleen maar zal belonen. Mensen die ervoor kiezen om te gaan day traden hoeven minder geduld te hebben nu hier sprake is van veel meer actief handelen. Begin je net met trading dan is het alleen niet aan te raden om gelijk voor day trading te kiezen. De meesten die hiervoor kiezen verliezen namelijk alleen geld.

Ook beginnen met crypto trading?

Als het goed is heb je dankzij de handige informatie uit dit artikel een beter beeld gekregen over het geld verdienen door middel van crypto. Het is echt een prima manier om extra inkomsten te krijgen, mits je het op de juiste manier doet. Het belangrijkste is om alleen te beleggen met geld wat je ook echt kwijt kunt. Benieuwd naar andere manieren waarop geld verdienen een stuk eenvoudiger wordt? Neem dan eens een kijkje op de rest van de site. Er is namelijk nog veel meer te lezen en te ontdekken als het aankomt op online geld verdienen!

geld verdienen met crypto
Gratis crypto training

Volg de training en ontvang 3 gratis e-Books!

Volg de gratis training en leer van A-Z hoe je geld kunt verdienen op de crypto markt.

Zelfs zonder kennis, ervaring of kapitaal

Ga snel naar:

allesovercrypto.nl
eToro
eToro multi-asset belegginsplatform

eToro is een van 's werelds vooraanstaande sociale belegging netwerken en heeft tot doel een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop mensen beleggen en de financiële training van beleggers te verbeteren. eToro heeft een multi-asset beleggingsplatform gecreëerd dat is gebaseerd op sociale samenwerking en training van beleggers: een gemeenschap waar gebruikers kunnen binden, delen en leren.

Ga snel naar:

etoro.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *