Kucoin trading bot

Kucoin Trading Bot

Kucoin Trading Bot, de beste gratis trading bot voor crypto? Het zou zomaar eens kunnen! Kucoin is de laatste jaren enorm gegroeid en behoort nu tot de top 3 grootste crypto exchanges wereldwijd. Kucoin heeft niet stilgestaan en probeert zich te onderscheiden door gratis trading bots aan te bieden voor iedere gebruiker die daar gebruik van wil maken. Op het moment van schrijven van dit artikel is er de keuze tot maar liefst 5 verschillende gratis trading bots waarvan je gebruik kunt maken. Elk van deze trading bot heeft zijn eigen strategie. Benieuwd of er een trading bot bij zit waar jij van kan profiteren? Lees dan snel verder en we behandelen alle soorten gratis trading bots op het Kucoin platform en gaan we kijken welke bot eventueel het beste werkt voor jou.

Verschillende soorten Kucoin trading bots

Kucoin heeft momenteel vijf verschillende soorten trading bots waar je gebruik van kunt maken. Het enige dat je betaald is een kleine trading fee en deze wordt automatisch verrekend in het systeem zodat jij je daar geen zorgen over hoeft te maken. Laten we snel kijken welke verschillende trading bots Kucoin ter beschikking heeft.

  1. Spot grid trading bot
  2. Futures grid trading bot
  3. Smart rebalance bot
  4. Infinity grid trading bot

Kucoin Spot grid trading bot

De Kucoin spot trading bot is de eerste trading bot die Kucoin beschikbaar maakte, ook is dit meest populaire trading bot op het platform.

Spot grid betekend dat je verschillende koop en verkooporders plaats in de markt. Je kunt de trading bot een specifieke prijs range en profits per grid meegeven als parameters waar de trading bot mee werkt. Je kunt deze parameters helemaal naar wens aanpassen. Ook is het mogelijk om een take profit en stop loss in te stellen zodat je op tijd je investering in de trading bot veilig kunt waarborgen en geen overbodige risico's hoeft te nemen.

Waarom kiezen voor spot trading bot?

Wanneer je kiest voor de spot trading bot hoef je je geen zorgen meer te maken of je koop / verkoop order vannacht getriggerd wordt. Je kunt al je zorgen afschuiven en je trading bot het werk voor je laten doen. Omdat je de spot trading bot vrij accuraat kunt instellen met de juiste profits per grid kun je enorm profiteren van de schommelde koers van de crypto markt.

Futures grid trading bot

De futures trading bot van Kucoin werkt bijna hetzelfde als de normale grid trading bot. Beide trading bots plaatsen orders in een vooraf ingestelde prijs range waar de bot zijn orders zal gaan plaatsen. Het grote verschil van de Futures trading bot is dat je zowel een long als short position kunt openen.

Long position: Wanneer je een long position opent dan speculeer je dat de prijs van de crypto munt omhoog gaat waardoor je vervolgens winst maakt op je positie.

Short position: Het tegenovergestelde van een long position uiteraard. Je speculeert dat de prijs van de crypto munt de aankomende tijd gaat dalen.

Grote verschillen tussen spot trading bot vs futures trading bot:

  • Je kan zowel een short als long position trading bot openen
  • Je kunt gebruik maken van leverage (traden met margin)

Smart rebalance bot

De nieuwste strategie die geïntroduceerd werd op Kucoin is de Smart Rebalance trading bot, een strategie die geliefd is bij crypto-holders. Holders hebben bewezen een succesvolle manier te zijn om winst te maken, aangezien het rendement van holders vaak dat van cryptohandelaars / daytraders overtreft.

Smart Rebalance kan holders helpen om hun rendement verder te verhogen. De kern van deze strategie is om de totale hoeveelheid activa te verhogen terwijl het portfolio percentage in principe ongewijzigd blijft. Stel dat je 40% van je inleg wil toewijzen aan BTC, 30% aan ETH en 30% aan KCS, als u gewoon aanhoudt, kan de waarde van deze tokens in de loop van de tijd veranderen en zal het portfolio percentage al snel niet meer 40% - 30% - 30% zijn. Met een Start Rebalance Bot, kan het percentage altijd in de buurt van je verwachting zijn, omdat zodra het afwijkt van de initiële instelling, de bot een rebalance zal maken.

Wat gebeurt er eigenlijk bij de rebalance? - Laten we zeggen dat je originele portfolio percentage is veranderd van 40% - 30% - 30% naar 45% - 30% - 25%, de bot zal dan een X percentage Bitcoin verkopen om het percentage terug te brengen van 45% naar 40%, en ondertussen een X percentage KCS koopt om de orginele verhouding terug te brengen naar 30%.

Grid trading is het laag kopen en hoog verkopen van tokens, terwijl Smart Rebalance dit voor je doet voor alle tokens in je portfolio.

Op dit moment kan de herbalancering op verschillende manieren worden getriggerd. Dit kan zowel op een X afwijkende percentage of tijd volgens je instellingen. Je kunt de bot bijvoorbeeld elke 12 uur een rebalance laten uitvoeren, of zodra de procentuele afwijking groter is dan 2%.

Je kunt deze trigger na het configureren van de smart rebalance bot aanpassen naar een andere trigger methode. Je kunt dus verschillende manieren proberen om te kijken welke interval / rebalance percentage het beste werkt voor jou.

Infinity grid bot

De infinity grid bot is de nieuwste trading bot die Kucoin op dit moment heeft uitgebracht. Wellicht dat er in de toekomst nog veel meer verschillende trading bots gelanceerd worden op het platform. Laten we eerst een kijken wat de Infinity grid bot precies is en wat je ermee kunt doen.

Wat is de infinity grid bot van Kucoin?

De infinity grid bot, de naam zegt het al een beetje voor wanneer je de Engelse taal een beetje kent. Het woord 'infinity' staat voor oneindig. Dit betekend dat de trading bot oneindig orders zal plaatsen in de order book zodat je altijd een kleine winst pakt wanneer de prijs van de munt gaat stijgen.

Belangrijk: De infinity grid bot zal altijd grid orders blijven plaatsen wanneer de prijs boven de laagst ingestelde prijs blijft.

Hier gaan we het straks uitgebreid over hebben wanneer we de parameters gaan configureren van de infinity grid bot.

Kucoin trading bot, iets voor jou?

Kucoin biedt meerdere trading bots om cryptobeleggers te helpen hun handelsstrategieën eenvoudig uit te voeren, waardoor de kans op winst in de cryptomarkt toeneemt. Hoewel een tool slechts een tool is, hangt wat je kan bereiken nog steeds af van hoe je de trading bots gebruikt. Het is dus belangrijk om te begrijpen hoe het werkt, en de strategieën in de praktijk te blijven verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *