Geld bijverdienen

Geld bijverdienen? 8x extra geld verdienen naast je baan

Wil je graag geld bijverdienen? Als je wel eens krap bij kas hebt gezeten, weet je hoe frustrerend het is om extra geld nodig te hebben zonder dat je het op een rendabele manier kunt verdienen.

Gelukkig is er in de afgelopen tien jaar veel veranderd. De gig economy is geëxplodeerd, en nu kunnen miljoenen mensen "kleine klusjes" doen om extra geld bijverdienen.

Hoe kun je online geld bijverdienen?

Er zijn veel manieren om online geld bij te verdienen, hieronder een aantal voorbeelden:

 1. Affiliate marketing: Promoot producten of diensten van andere bedrijven en verdien een commissie op elke verkoop die je genereert.
 2. Online enquêtes invullen: Veel bedrijven zijn bereid om geld te betalen voor jouw mening over hun producten of diensten.
 3. Bloggen of vloggen: Creëer inhoud en bouw een volgende, je kunt dan geld verdienen met social media, advertenties, affiliate marketing of patreon.
 4. Online onderwijs: Maak cursussen of tutorials en verkoop ze online.
 5. Verkoop producten online: open een webshop of verkoop producten via een platform zoals Amazon of Etsy.
 6. Freelance werk: bied je vaardigheden aan als freelance schrijver, ontwerper, programmeur, of andere vaardigheden die je hebt.
 7. Verhuur je spullen: verhuur je auto, fiets of camera via online platformen.
 8. Online investering: Beleggen in aandelen, cryptocurrency, vastgoed of andere investeringsmogelijkheden.

Houd er rekening mee dat de meeste van deze manieren van geld verdienen vereisen dat je een bepaalde vaardigheid hebt of een investering doet voordat je geld kunt verdienen. Ook moet je er rekening mee houden dat niet alle manieren van geld verdienen evenveel opleveren en sommige manieren vereisen ook meer tijd en inspanning dan andere.

Extra geld verdienen naast je baan

Bijverdienen in de avonduren? Er zijn verschillende websites die opties bieden voor mensen die betaald willen worden om online taken uit te voeren. Je kunt zelfs meerdere kleine klusjes combineren, zoals audio transcriptie banen en freelance schrijven, om meer bij te verdienen.

Als thuiszitten niets voor je is, kunt je ook kleine klusjes vinden op gemeenschapsbasis of buren helpen met korte huishoudelijke taken zoals grasmaaien of boodschappen doen.

Wat je ook aanspreekt, er is altijd wel een website die je in contact brengt met mensen die voor jouw diensten willen betalen.

1. Swagbucks

swagbucks

Swagbucks is een manier om bij te verdienen online, de website geeft je rewards voor het uitvoeren van eenvoudige taken zoals winkelen bij online retailers zoals Amazon en Starbucks, het invullen van enquêtes, het bekijken van video's, en het spelen van spelletjes. Het aantal punten, of Swagbucks (SBs), dat je verdient hangt af van de taak. Swagbucks heeft een mobiele app waarmee je ook onderweg via de mobiele telefoon punten kunt verdienen.

Je hebt ongeveer 160 Swagbucks nodig om de punten in te wisselen voor cash cards of cadeaubonnen voor winkels als Walmart, Amazon en iTunes. Af en toe zijn er specials waarbij je de cadeaubonnen krijgt tegen kortingen onder hun normale geldwaarde.

Gerelateerd: Swagbucks App Review: Wat is Swagbucks en hoe werkt het?

2. Online geld bijverdienen met enquêtes invullen

Enquetes invullen voor geld is ook een goede optie om geld bij te verdienen. Het is meestal ook wel leuk om vragenlijsten in te vullen + je verdient er ook nog wat mee. Houd er wel rekening mee dat je de vragen wel correct invult en niet willekeurig iets aan klikt, anders wordt je beloning ingehouden en dat zou zonde zijn. Klik op de onderstaande link als je interesse hebt over geld verdienen met enquetes, we leggen je precies uit welke website het meeste geld oplevert en hoe je van start kunt gaan.

Gerelateerd: Geld verdienen met enquetes (Met aanmeld bonus!)

3. Respondent

Respondent

Als je het prettig vindt om jou mening te delen en producten te testen, kunt je via Respondent onderzoek doen op afstand of in persoon. Deze mogelijkheden kunnen uiteenlopen van deelname aan een focusgroep, een één-op-één-onderzoek of deelname aan UX-tests.

Gebruikers kunnen honderden euro's verdienen voor elk onderzoeksproject, dat enkele uren kan duren. Je moet niet uitsluitend vertrouwen op deze site om geld te verdienen, want het kan een tijdje duren voordat je een match hebt met een project dat past bij je demografische gegevens. Respondent rekent een vergoeding van 5% en betaalt via PayPal.

4. Amazon Mechanische Turk (MTurk)

Als je snel geld wilt verdienen, overweeg dan om je aan te melden bij Amazon Mechanical Turk. Werknemers verdienen geld door Human Intelligence Tasks (HITs) uit te voeren, zoals:

 • Afbeeldingen en video's verwerken
 • Opschonen en verifiëren van gegevens
 • Online typewerk
 • Verzamelen van informatie
 • Verwerken van gegevens

Amazon MTurk-medewerkers kunnen ook Amazon-verkopers helpen hun productlijsten te bewerken en kopers van de beste informatie te voorzien. Dit helpt verkopers hun omzet te verhogen en kopers de beste aankoopbeslissing te nemen.

je ontvangt een betaling wanneer je een HIT voltooit. Nieuwe werknemers kunnen pas na 10 dagen verdiensten krijgen. Daarna ben je vrij om je geld op elk gewenst moment op te nemen op een bankrekening of Amazon betaalrekening.

Amazon meldt niet hoeveel de gemiddelde HIT betaalt, maar een studie van de Cornell University wees uit dat werknemers naar verluidt ongeveer € 2 per uur verdienen.

5. Fiverr

Fiverr

Of je nu een ontwerper, kunstenaar, schrijver of muzikant bent, je kunt jouw diensten gaan verkopen op Fiverr.

Een van de beste online banen websites rond, heeft Fiverr gefaciliteerd 50 miljoen optredens met prijzen variërend van € 5 tot € 10.000.

Als je niet zeker weet wat je moet aanbieden of hoe je de prijs van jou diensten moet bepalen, kijk dan eens naar mensen met vergelijkbare diensten. Kijk wat zij doen en gebruik dat als richtlijn. Je kunt bijvoorbeeld een logo ontwerp voor €10 aanbieden, of een blog post van 500 woorden voor €20.

Om opdrachten te krijgen, kunt je bieden op verzoeken (begonnen door de persoon die op zoek is naar de dienst) of klanten naar je laten komen. Nadat je met een klant in contact bent gekomen, onderhandelt je over de voorwaarden die niet in de advertentie zijn vermeld en begint je aan het project.

Nadat je de opdracht hebt geleverd, maakt Fiverr de betaling naar je over zodra de opdracht als voltooid is gemarkeerd. Je ontvangt 80% van de vergoeding, terwijl Fiverr 20% van de totale prijs opstrijkt. Er zijn geen kosten om lid te worden of jouw diensten op Fiverr te plaatsen.

6. Clickworker

Clickworker

Als Clickworker kun je geld bijverdienen met kleine klusjes zoals typen, proeflezen, copyediting, het afnemen van enquêtes of het testen van apps. Clickworker huurt ook mensen in om te mystery shoppen, onderzoek te doen, website gegevens te categoriseren, en korte audio/video-opnames te maken. Het werk is flexibel, en je kunt het overal volgens je eigen schema doen.

Aangezien je voor Clickworker in de V.S., Duitsland, en andere landen kunt werken, kun je kiezen voor wekelijkse of maandelijkse betalingen via SEPA (een Europese betalingsdienst) of PayPal. Om te beginnen, vul je een gebruikersprofiel in en doe je een vaardigheidsbeoordeling. Als je het goed doet op de assessments, word je aan de beste banen gekoppeld.

Je krijgt betaald als je een taak hebt voltooid. De betaling varieert per microtaak, waarbij complexere klussen een hoger tarief opleveren. je kunt een onmiddellijke uitbetaling van jou rekeningsaldo aanvragen wanneer je €5 (ongeveer €5.67 USD) voor PayPal of €10 (ongeveer €11.35 USD) voor betaling op jou bankrekening bereikt.

Alternatieve websites voor Clickworker zijn onder andere:

 • RapidWorkers
 • Gigbucks
 • Microworkers
 • Damongo.

7. Appen

Appen

Appen voorziet bedrijven in de detailhandel, transport en andere industrieën van grootschalige data voor Machine Learning en Artificial Intelligence toepassingen. Deze gegevens kunnen helpen bij de schaalvergroting van beeldherkenning, stemtranscriptie en personalisatie van zoekresultaten.

Om zijn datasets te verbeteren, huurt Appen werknemers in om van thuis uit online jobs uit te voeren. Het huurt mensen in om apps te beoordelen, zoekopdrachten te evalueren en taalwerk te doen zoals transcriptie en vertaling.

Het is allemaal computer-gebaseerd, dus zorg ervoor dat je een headset en laptop in werkende staat hebt voordat je solliciteert. Als Appen-medewerker factureer je het bedrijf één keer per maand en ontvang je binnen 30 dagen uitbetaald.

8. ySense

Als een ySense werknemer, kunt je betaald krijgen om enquêtes in te vullen of een nieuw product, dienst of app uit te proberen. Volgens ySense, zullen jou verdiensten variëren op basis van een aantal verschillende variabelen, zoals hoeveel micro taken je voltooit en hoe vaak je inlogt.

Je kunt je account uitbetalen wanneer je het minimum bedrag hebt bereikt (€8 voor standaard leden) en betaling ontvangen via Payoneer, PayPal, of Skrill.

Opmerking: ySense betaalt werknemers ook om ySense te delen met hun vrienden. je kunt tot 30% verdienen van het geld dat jou verwijzingen verdienen.

9. Scribie

Scribie

Scribie huurt thuiswerkers in om audio- en videobestanden te transcriberen, meestal 10 minuten of minder. Om in aanmerking te komen moet je een sollicitatieformulier invullen en een transcriptietest afleggen.

Je moet beslissingen nemen op basis van de context van het gesprek en transcriptiefouten herkennen, dus je moet goed gesproken Engels kunnen verstaan en gesprekken kunnen volgen.

je kunt tussen €5 en €25 per getranscribeerd audio-uur verdienen, en Scribie biedt verhogingen in uurtarief op basis van prestaties. De verdiensten stapelen zich op in jou account, en je kunt ze op elk moment opnemen via PayPal.

Gerelateerd: 9 Transcriptie klusjes die je zullen betalen om audio naar tekst te typen

10. UserTesting

Usertesting

UserTesting betaalt mensen om apps, marketingmateriaal en websites te testen en eerlijke feedback te geven. Als je met UserTesting werkt, bezoek je een website of app, voer je een aantal taken uit en geef je feedback. Dit helpt merken te begrijpen hoe hun sites, apps, of branding resoneert bij klanten.

Je verdient €10 voor elke video van 20 minuten die je maakt, en UserTesting betaalt via PayPal. Je ontvangt je betaling zeven dagen na het voltooien van een opdracht.

Je moet 18 jaar of ouder zijn en Engels spreken om mee te kunnen doen. Bij aanmelding stuur je UserTesting een voorbeeldvideo. Er zal een wachttijd zijn, die varieert in lengte, waarin UserTesting de kwaliteit van je opname bevestigt. Eenmaal goedgekeurd, krijg je e-mails met testmogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *