Geld verdienen met Bloggen

Geld verdienen met bloggen
Gepubliceerd: 20 september 2022
Bijgewerkt: 20 september, 2022

Geld verdienen met bloggen is tegenwoordig goed mogelijk. Het is geen geheim meer dat bloggen meer is geworden dan tijdverdrijf. Het is een goede manier geworden om een full time inkomen te verdienen. Feit is dat er steeds meer mensen zijn die in staat zijn om elke dag weer geld te verdienen. Sterker nog, enkele van die mensen verdienen er een meer dan royaal inkomen mee.

Je kunt ook geld verdienen met bloggen zolang je drie basis regels in gedachten houd. Ik heb het dan over content, bezoekers en aanbiedingen. Ik zal ze alle drie in detail behandelen.

Drie gouden regels bij geld verdienen met bloggen:

1. Niemand blijft langer dan 10 seconden op je blog als je geen goede content hebt!

Goede artikelen is wel de minimale vereiste! Dit houd de bezoeker lang genoeg geïnteresseerd om uiteindelijk de aangeboden producten te bekijken die je op je blog aanbied. Je moet proberen om gevarieerde artikelen te schrijven, afgewisseld met video, audio enz. Maar het allerbelangrijkste is dat je de focus legt op kwaliteit van de artikelen die je op je blog plaatst!

Dit kan ik niet vaak genoeg zeggen. Het succes van je blog staat in directe verhouding tot de kwaliteit van je artikelen die er op staan.

2. OK, je hebt goede content, nu heb je bezoekers nodig om het te lezen!

Het maakt niet uit hoe goed de artikelen op je blog zijn als er niemand naar je blog toe komt om ze te lezen. Geld verdienen met bloggen kan altijd, zolang je bezoekers kan aantrekken. En je verdient meer geld als je artikelen goed zijn en veel bezoekers hebt dan wanneer je veel bezoekers hebt, net zoals slechte artikelen. Maar, zelfs met matig goede artikelen kun je nog geld verdienen als je voldoende bezoekers hebt.

Het punt is: geld verdienen met bloggen kan alleen als je bezoekers hebt, en het liefste zo veel mogelijk!

3. Geld verdienen met bloggen is onmogelijk als je geen aanbiedingen hebt!

Mensen gaan je natuurlijk geen geld geven voor het plaatsen van goede artikelen wanneer ze naar je blog komen dat hoef ik je natuurlijk niet uit te leggen. De aanbiedingen kunnen eigenlijk van alles zijn. Je kunt affiliate marketing producten aanbieden, of werken met AdSense van Google, of met een willekeurige andere inkomstenbron. Het belangrijke is dat je iets moet kunnen aanbieden op je blog om er geld mee te kunnen verdienen.

Wat ook een belangrijke rol speelt, is dat je geen blog maakt met alleen het doel om een inkomen te genereren. Je hebt ook een beetje passie nodig. Als je niet leuk vind waar je mee bezig bent dan merken de mensen dat meteen. En ze zullen weggaan!

Je aanbiedingen moeten ook een raakvlak hebben met de onderwerpen van je artikelen. En nog belangrijker; het moet ook raakvlakken hebben met je bezoekers. Je moet goede artikelen hebben die laten zien dat je passie hebt voor het onderwerp.

Geld verdienen met bloggen is niet altijd makkelijk. Maar als je een beetje doorzet en er consequent mee bezig blijft dan zul je hoe dan ook geld kunnen verdienen met bloggen.

Zo start je met geld verdienen door te bloggen

Geld verdienen met bloggen is een leuke manier om te beginnen om extra inkomen op te bouwen. Wanneer je enkele blogs hebt, kun je inkomen bijzonder snel groeien. Laten we eens kijken wat er nodig is voor geld verdienen met bloggen.

Kies een onderwerp

Het eerste wat je doet, is een onderwerp kiezen. Doe een beetje onderzoek naar onderwerpen die je leuk vind en waar je geld mee kan verdienen. Kijk of er concurrentie is want dat betekent dat er al mensen zijn die geld verdienen met dat onderwerp. Het moet ook weer niet teveel zijn, want dan wordt het moeilijker.

Koop een domeinnaam en zorg voor webhosting.

Voor je domeinnaam probeer je altijd een naam te verzinnen met een zoekwoord er in. Daardoor zul je beter worden gevonden door de zoekmachines en kunnen mensen direct zien waar je site over gaat. Registreer je domeinnaam en zorg voor webhosting. Een goede manier om dit te doen is via mijndomein.nl. Hier registreer je makkelijk een domeinnaam en zorg je meteen voor webhosting. Dit kost je slechts 29 euro per jaar, dus maar 2,50 euro per maand.

Installeer WordPress op je webhosting

WordPress is heel makkelijk op te zetten en wordt ongelofelijk veel gebruikt om te bloggen. Er zijn miljoenen mensen die er gebruik van maken en het is ook nog eens gratis. Er zijn veel makkelijke manieren om je blog aan te passen naar je eigen voorkeuren.

Dan kun je beginnen met bloggen.

De inhoud van je blog artikelen is het allerbelangrijkste. Neem dus gewoon de tijd om originele artikelen te schrijven. Zorg voor teksten, video, afbeeldingen en alles waar je de bezoekers mee kan informeren.

Promoot je blog

Gebruik social media, forums, andere blogs, banners en alles wat je kunt om je blog te promoten. Besteed hier ook voldoende tijd aan. Er zijn letterlijk miljoenen blogs, dus zorg er voor dat je opvalt in de massa.

Gebruik meerdere inkomsten bronnen

Je kunt op je website bijvoorbeeld advertenties weergeven van Google AdSense. Hierdoor verdien je geld elke keer als iemand op een advertentie klikt. Je kunt ook gebruik maken van affiliate marketing. Affiliate marketing betekent dat je mensen informeert over bepaalde producten en ze doorstuurt naar de website van de aanbieder. Wanneer iemand besluit het product te kopen verdien je een percentage dat kan oplopen tot wel 60% van de aanschaf prijs. Een goed netwerk hiervoor is bijvoorbeeld paypro.nl.

Geld verdienen met bloggen?

Wil je geld verdienen met bloggen, maar ben je niet zo technisch aangelegd? Dat geeft helemaal niets. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen om een blog te laten maken door een professional. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Kijk maar eens naar de aanbieding van Affiliate Minisite. Hier koop je namelijk een professionele op maat gemaakte website puur gericht op geld verdienen met bloggen. Dus wanneer je helemaal niet technisch bent aangelegd, maar wel een professionele website wilt hebben, kan ik je dit van harte aanbevelen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte van de nieuwste artikelen op deze websit