Minilening zonder BKR toetsing

Minilening zonder BKR Toetsing
Gepubliceerd: 22 augustus 2022
Bijgewerkt: 20 september, 2022

Minilening aanvragen zonder BKR Toetsing? De minilening is steeds populairder aan het worden. Mensen nemen een minilening om een tijdelijk geld tekort op te vullen. Een minilening is herkenbaar doordat het vaak om een klein bedrag gaat. Meestal niet hoger dan een paar honderd euro en dit moet snel terug betaald worden. Als men voor het eerst een minilening zonder BKR-toetsing afsluit dan moeten ze een loonstrookje laten zien. Daardoor weet de geldverstrekker zeker dat zij het uitgeleende geld terug krijgen.

Wat is een Minilening?

Een minilening komt steeds vaker voor en wordt vaak gebruikt om de maand door te komen. Het is een goed alternatief voor een ‘normale’ geld lening, inclusief alle papieren, BKR-procedures en noem het allemaal maar op. Een minilening wordt gekenmerkt door het feit dat het om een relatief laag bedrag gaat dat snel terugbetaald wordt. Een minilening wordt vaak afgesloten als er op het eind van de maand een onverwachte uitgave ontstaat, of als er gewone maand over is aan het eind van het geld’. Omdat het zeker is dat er salaris binnenkomt, is men er ook zeker van dat de minilening kan worden terugbetaald en dat er geen problemen ontstaan bij het BKR vanwege openstaande leningen.

Een minilening bestaat in verschillende vormen. Soms wordt er een BKR-toetsing verricht, andere keren is het mogelijk om zonder BKR-toetsing een klein bedrag te lenen. De minilening moet over het algemeen binnen een maand worden terugbetaald. Een langere terugbetaal termijn is mogelijk voor minileningen, al lopen de kosten dan al snel hoog op. Natuurlijk vindt de geldverstrekker het niet erg dat je je minilening later terugbetaald, omdat dit een grote winstmarge voor hem betekent. Op Internet zijn er tegenwoordig een hoop adverterende aanbieders met minileningen zonder BKR-toetsing. Vergelijk de aanbiedingen nauwkeurig en kijk welke lening voor jou het beste.

Waar moet je rekening mee houden tijdens afsluiten van een minilening?

Zorg ook altijd dat je een minilening goed overdenkt en de beslissing met beleid maakt. Als je vooraf al weet dat je het waarschijnlijk niet terug zult kunnen betalen in de termijn, doe het dan niet. Zoals gezegd is een minilening gebruikelijk als men er zeker van is het relatief kleine bedrag terug te kunnen betalen met toekomstig inkomen. Natuurlijk brengt de aanvraag voor een minilening dan nog steeds kosten met zich mee, maar dat is altijd als je besluit ergens geld te lenen.

Hoe snel kan ik een minilening krijgen?

De aanvraagtijd voor een minikrediet is bijzonder kort, soms maar enkele minuten. Je hebt niet te maken met een hoop formulieren, taxaties, executiewaardes en noem het allemaal maar op. Vaak is het de eerste keer wel noodzakelijk om wat basis papieren te verstrekken (denk bijvoorbeeld aan legitimatie). Bij volgende aanvragen kan een minilening worden afgesloten via sms. Een minikrediet is meestal tot enkele honderden euro’s, vaak iets onder de € 1.000. Dit om een fatsoenlijk minikrediet te kunnen verstrekken, maar op een verantwoorde manier waarbij degene die de minilening afsluit de kans heeft om het bedrag terug te betalen.

Een minikrediet kan discreet worden aangevraagd en vaak zijn huidige BKR-coderingen geen bezwaar. Een minilening is een van de snelste manieren om te lenen zonder BKR. Zoals gezegd kan het geld van het minikrediet binnen enkele minuten op de rekening staan.

Hoeveel kost een minilening?

Een minilening kost minimaal 7% rente en maximaal 10% rente. Als je de minilening binnen een maand afbetaalt krijg je als het goed is de lening terug en ben je tijdelijk uit de brand geholpen. Mits je het met beleid doet, is een minikrediet of minilening dus geen slechte oplossing voor een tijdelijk kastekort aan het eind van de maand. Hou natuurlijk wel de betalingen in de gaten en voorkom BKR-problemen.

Over het algemeen is een minilening wel een duurdere optie dan ‘gewoon’ bij een bank te lenen. Van de andere kant brengt het meer snelheid en gemak met zich mee. Het scheelt in rompslomp en er zijn door het kleinere bedrag van de minilening minder eisen waaraan je moet voldoen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte van de nieuwste artikelen op deze websit