Met spoed geld lenen zonder BKR-toetsing

Met spoed geld lenen zonder bkr
Gepubliceerd: 22 augustus 2022
Bijgewerkt: 20 september, 2022

De mogelijkheden om met spoed geld te lenen zonder een BKR-toetsing nemen met de dag toe. Als je ziet wat er allemaal voor geld leningen beschikbaar komen kun je niet anders dan verbaasd zijn. In dit artikel gaan we wat dieper in op de opties om te lenen zonder een BKR-toetsing. Of je nu met spoed moet lenen of wat langer de tijd hebt (meestal is er wel spoed bij als je die BKR-toetsing wilt overslaan), de opties blijven ongeveer gelijk. Laten we de verschillende alternatieven eens op een rijtje zetten, zodat je in elk geval de beste keuze kunt maken op het moment dat je een snelle lening nodig hebt.

Allereerst moet je beseffen dat bepaalde opties gaan afvallen als je het snel wilt doen. De traditioneelste vormen van leningen, de persoonlijke lening en het doorlopend krediet zijn allebei zo goed als onmogelijk. Er zijn nogal wat mensen die geldverstrekker na geldverstrekker afstruinen, zoekend naar een doorlopend krediet zonder BKR-toetsing of een persoonlijke lening zonder BKR. Vergeet het. Puur vanwege de reden dat je eigenlijk ALTIJD getoetst wordt bij het BKR om te kijken of je registraties hebt. Het zijn grotere bedragen, dus je kunt er echt niet op rekenen dat ze je niet gaan toetsen. Dat, plus het feit dat die leningvormen langzamer zijn als een bejaarde slak tegen een berg op. Wil je snel lenen, dan zul je dat andere wegen moeten bewandelen.

Op naar de eerste mogelijkheid. Als je gaat kijken naar opties om geld te lenen dan kan de mogelijkheid van geld lenen van je familie eigenlijk niet ontbreken. Je kunt op deze manier met spoed geld lenen en je familie toetst natuurlijk niet voor BKR-registraties. Maar is het echt zo’n geweldige mogelijkheid? Waarschijnlijk niet. Uiteindelijk komt het er toch op neer dat je zaken en familie beter kunt scheiden. Soms willen mensen je best helpen, maar weeg de voordelen tegen de nadelen. Misschien heb je eens moeite om je lening terug te betalen of mis je eens een termijn. Dat worden dan heel ongemakkelijke Kerst dagen. Familie is familie, en geen geldverstrekker of bank.

Een andere optie kan zijn om met spoed een minilening te lenen. Een minilening, of minikrediet, is een mogelijkheid om snel geld te lenen zonder BKR-toetsing. Het is overgewaaid vanuit de VS en het heeft zijn voordelen en nadelen. De voordelen van zo’n minilening zijn helder. Als je een BKR-registratie hebt en daarom niet de gewone toetsingen doorstaat, kom je dat wel met een minilening. Omdat het om zulke relatief kleine bedragen gaat, doet een bank een stuk minder moeilijk bij het toetsen van je coderingen. Sterker nog, als je onder een limiet blijft van enkele honderden euro’s is er zelfs geen toetsing bij Bureau Krediet Registratie noodzakelijk. En als je al eens eerder een minilening hebt genomen kun je nog eens van die kredietruimte gebruik maken, simpelweg door een Sms'je te sturen. Mogelijkheden voor minikredieten, aanbieders van dit type leningen en de tarieven ervan kun je makkelijk op Internet vinden. Toegegeven, het is waarschijnlijk de snelste manier om met spoed geld te lenen, ook al heb je een BKR-registratie. Maar het is niet alles goud wat er blinkt.

Het nadeel van een minikrediet is namelijk dat zo’n lening bepaald niet goedkoop is. Nou kost lenen altijd wel geld, zoals de reclames al zeggen, maar dit is een tandje heftiger. Het is dan wel een minikrediet, maar de rentes zijn niet zo mini. Met spoed geld lenen zonder BKR-toetsing is dus niet goedkoop. Daarnaast moet je heel, heel, heel erg oppassen met te laat betalen. Want op het moment dat je een termijn te laat terugbetaalt, begint de ellende pas goed. Er zijn gevallen bekend van mensen die een schuld opbouwen van meer dan € 1000 terwijl ze maar een lening hadden genomen van € 250. Hoe kan dat? Boete op boete op boete. Een minilening kun je dus snel krijgen, maar je moet ook heel snel weer terugbetalen, pas daar op.

Een derde mogelijkheid om snel geld te lenen zonder BKR-toetsing, naast lenen van familie en een minilening nemen, is extra ruimte in de roodstand mogelijkheid op je betaalrekening. Vaak is het eenvoudig om die ruimte te krijgen, mits je een regelmatige inkomensstroom hebt. Veel banken geven je zelfs de mogelijkheid om het direct te regelen via Internet. Je vraagt extra kredietruimte aan en je weet realtime of je die mogelijkheid krijgt. Natuurlijk gaat het hier ook niet om bedragen die gelijk staan aan de ruimtes die je misschien krijgt bij een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Maar een roodstand mogelijkheid voor bijvoorbeeld € 500,- is in sommige gevallen al zeer welkom!

Dus daar heb je het, drie manieren om snel geld te lenen zonder dat je door het BKR getoetst wordt. Misschien kun je er direct eentje gebruiken om jezelf van je kopzorgen te bevrijden over dit onderwerp. We kennen allemaal wel het gevoel van krap bij kas zitten. Het valt niet mee om zelfverzekerd over te komen op het moment dat je weet dat je beurs wel erg hol is. Geld lenen is niet altijd een economisch verstandige zet, maar een lening is soms gewoon nodig in je situatie. Op dat moment zijn de bovenstaande drie mogelijkheden goed te gebruiken als vangnet voor een situatie waarin je met spoed geld moet lenen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte van de nieuwste artikelen op deze websit