Creditcard zonder BKR

Gepubliceerd: 21 augustus 2022
Bijgewerkt: 21 augustus, 2022

Een veel terugkerende vraag is ‘kan ik een creditcard zonder BKR-toetsing krijgen?’ Een creditcard is een vorm van krediet, waarbij er onderscheid moet worden gemaakt tussen een creditcard waarvan de balans elke maand moet worden terugbetaald en een creditcard met daadwerkelijke kredietmogelijkheid. Als de balans elke maand kan worden terugbetaald dan heb je de goedkoopste mogelijkheid voor een creditcard. Over het algemeen ben je dan ook alleen de kosten kwijt die jaarlijks worden berekend voor een creditcard houder. Als de balans wordt opgespaard en in termijnen wordt terugbetaald, dan beginnen hoge credit card rentes te lopen. Het is duidelijk dat deze kredietvorm duurder is in gebruik.

Een creditcard zonder BKR-toetsing krijgen is praktisch onmogelijk. Elke grote aanbieder doet een BKR-toetsing. Alleen in de VS zijn de vereisten hiervoor een stuk soepeler, in Europa zijn geldverstrekkers strenger. Als je een creditcard wilt krijgen met een BKR-registratie zul je het dan ook anders moeten aanpakken.

Een mogelijkheid die je zou moeten onderzoeken is een debet kaart. In Amerika heet dit een ‘debit card’ en het is ontworpen om je de kans te geven te beschikken over de voordelen van een creditcard, maar met je banksaldo als onderpand. Heb je dus geen saldo op je rekening, dan heb je ook geen saldo op je debet kaart en kun je niets lenen. Het lijkt dus op een pin pas, maar een debet kaart heeft wel enkele voordelen van een creditcard, maar dan zonder de BKR-toetsing. Online betalen is met een creditcard bijvoorbeeld makkelijker en hiervoor kun je ook je debet kaart gebruiken.

Als je zoekt naar een goede mogelijkheid voor een creditcard zonder BKR-registratie, kijk dan bij adverteerders en geldverstrekkers naar hun mogelijkheden voor een debet kaart. Er zijn verschillende mogelijkheden op het vlak van geld lenen zonder BKR. Maar als je de voordelen wilt van een creditcard, dan is dit, voor zover we weten, de enige mogelijkheid om te kunnen beschikken over de voordelen van een creditcard, maar zonder BKR-toetsing.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte van de nieuwste artikelen op deze websit