Veel Twitter volgers – heeft het wel zin?

Gepubliceerd: 21 september 2022
Bijgewerkt: 21 september, 2022

Twitter Volgers, de een heeft er nooit genoeg van en de ander heeft ze eigenlijk teveel. Dus wat is nu goed? Ik denk dat dit per persoon verschillend is, dus ik benader deze vraag even vanuit mijn eigen standpunt.

Twitter volgers voor marketing doeleinden

Ik maak er uiteraard geen geheim van dat ik Twitter gebruik voor marketing. En vanuit dat oogpunt kun je natuurlijk nooit genoeg Twitter volgers hebben.

Waar je natuurlijk wel op kan letten is of deze Twitter volgers inderdaad interesse hebben in jou of je producten/diensten. Want wanneer je een product of dienst aan de man wil brengen is het belangrijk dat je op zoek gaat naar Twitter volgers met dezelfde interesse.

Er zijn mensen die denken dat veel volgers het enige is wat je nodig hebt als je producten wil verkopen. En die vlieger gaat helaas niet op. Wanneer iemand geen interesse heeft in jou of je product zal je het simpelweg niet kunnen verkopen.

Het beste is het dus om actief op zoek te gaan naar geïnteresseerden.  En de beste manier om Twitter volgers op te bouwen is om actief te zijn op Twitter door het delen van goede content. Dit hoeft natuurlijk niet altijd je eigen content te zijn. Probeer door het delen van content en het delen van informatie een community te creëren.

Dat wil dus ook zeggen dat alleen het tweeten van promotionele tweets niet effectief is. Er zijn mensen die een Twitteraccount opzetten, een hele bups volgers kopen en vervolgens alleen promotie gaan maken. Dit zal niet gaan werken.

Bekijk ook: Geld verdienen met Twitter

Twitter Volgers kopen

Natuurlijk is het best goed mogelijk om Twitter volgers te kopen. Maar zorg er dan wel voor dat je volgers koopt waar je wat aan kan hebben. Er zijn websites en bedrijven die je 10.000 volgers beloven voor weinig geld. Een kanttekening is dan wel op zijn plaats.

Vaak zie je dat dit soort volgers niet echt waarde hebben. Er zitten veel nep accounts bij die niet actief zijn. Daar heb je dus niets aan als je iets wil verkopen. Ook zie je dat veel van deze volgers komen van over de hele wereld. Als je een internationaal gebaseerd bedrijf bent hoeft dat niet zo erg te zijn.

Maar als je een Nederlands product wil verkopen kunnen je volgers ook maar beter uit Nederland komen.

Veel Twitter Volgers – Zin of Onzin?

Na mijn mening is het aantal Twitter volgers wat je hebt niet doorslaggevend voor je succes. Als je echt geïnteresseerde volgers hebt en niet alleen promotie maakt, maar ook waarde geeft, zal je succes hebben.

Maar wanneer je zomaar een hoop volgers koopt en deze bijna verdrinkt in promotie zal er niets gebeuren (behalve dat je ziet dat het aantal volgers weer gaat afnemen)

Twitter Volgers kopen of niet?

Ik ben niet per definitie een tegenstander van het kopen van Twitter volgers. Integendeel. Maar; ik raad je aan om goed uit te zoeken waar de aangeboden volgers vandaan komen. Zorg ervoor dat je alleen betaalt voor volgers waar je op marketing gebied wat aan hebt. Alleen dan is het zijn geld waard. Probeer de Engelstalige websites daarom over te slaan als je op zoek bent naar betaalde volgers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte van de nieuwste artikelen op deze websit