Miljonair worden in vijf simpele stappen

Gepubliceerd: 20 september 2022
Bijgewerkt: 20 september, 2022

Miljonair worden is eigenlijk niet zo heel moeilijk en er zijn talloze manieren om dat doel te behalen. Sommige mensen doen het via Vastgoed, anderen beginnen een eigen (internet)  bedrijf en sommige mensen winnen simpelweg de loterij. Maar wat interessant is, is dat je niet rijk hoeft te zijn om te beginnen en je hoeft ook geen tonnen per jaar te verdienen.

Ik ken mensen die meer dan een ton per jaar verdienen en alles wat ze hebben is een dure hypotheek en een mooie auto die sneller minder waard wordt dan een glas melk in de zon. Iedereen kan miljonair worden en er zijn vijf acties die je moet doen om het realiteit te maken.

1. Een vast inkomen verdienen

Natuurlijk, hoe meer geld je verdient, hoe sneller je het doel kan bereiken. Maar dat betekent niet dat de gemiddelde persoon geen miljonair kan worden. Het huidige gemiddelde inkomen ligt tussen de € 25.000 en € 40.000 per jaar afhankelijk van waar je woont. Nog beter, ga trouwen en je hebt een dubbel inkomen. Het mooie van een dubbel inkomen is dat je dat je meer inkomen hebt, maar dat de kosten over het algemeen redelijk gelijk blijven.

Wanneer je onder het modale inkomen zit is ook niet alles verloren. Ja kan dan nog steeds miljonair worden. Het is helemaal aan jezelf om er iets aan te doen. Een negatieve houding tegenover je baan of je inkomen zal je niet helpen. Wees pro-actief en neem de beslissing om er iets aan te doen. Het is je leven, dus neem de controle en realiseer je dat dingen niet zomaar van dag tot dag veranderen. Het kan een paar jaar duren om te komen waar je wilt zijn, maar je kunt het als je het probeert. Onthoud dat je behalve bij het erven van geld van familie of het winnen van een loterij een redelijk inkomen nodig hebt om een miljonair te worden.

Wanneer je (extra) inkomen zou willen opbouwen dan raad ik je aan om mijn artikel te lezen over geld verdienen met bloggen.

Hiermee kun je met een minimale investering op relatief korte termijn een passief inkomen genereren.

2. Leef niet boven je stand

Ok, je hebt inkomen, en dan? Het maakt niet uit hoeveel geld je verdient als je het allemaal uitgeeft of zelfs meer uitgeeft dan er binnenkomt. Zo zal je geen miljonair worden. Het is leuk om elke avond uit eten te gaan of alleen de mooiste merkkleding te dragen. Maar dan zie je er alleen uit als een miljonair in plaats van er echt een te zijn. Het betekent ook niet dat je een sobere levensstijl moet hebben, maar leef gewoon normaal. Het punt is dat je dingen kan doen waardoor je een miljonair lijkt, maar dat slurp alleen je bankrekening, maar leeg.

Kijk naar het huis waar je in woont en naar de auto waar je in rijd. Zorg dat je je budget niet onder druk zet. Je hoeft geen tonnen per jaar te verdienen om in een tweedehands auto te rijden en in een krot te wonen, maar je geld uitgeven aan een auto die een jaarsalaris kost en aan een huis met oprijlaan en zwembad zal je niet helpen om een miljonair te worden.

3. Bespaar geld op je uitgaven

Dit is uiteraard geen raketwetenschap, maar als je een modaal inkomen hebt en je leeft er naar, raad eens wat er dan gebeurt? Je hebt dan waarschijnlijk aan het einde van de maand geld over om te sparen. En dat is precies het probleem. De meeste mensen zien sparen als de laatste stap. Iets waar je niet aan denkt totdat alle rekeningen zijn betaald. Mensen betalen rekeningen, kopen spullen en alles wat er overblijft, wordt gespaard. Dat is de verkeerde manier om te sparen.

Misschien heb je het al eens eerder gehoord of gelezen, betaal eerst jezelf. Of het nu € 100 of € 1000 per maand is, denk eraan alsof het een rekening is die je moet betalen en doe het regelmatig. Als je niet in staat bent om geld te (be)sparen zul je zien dat al je rijkdom zit in materiële zaken. Zo zal je geen miljonair worden. Dus, je zult maandelijks moeten sparen en het liefste ook nog automatisch. Met online bankieren kan dat makkelijk tegenwoordig. Daarbij krijg je over het bedrag ook nog een klein beetje rente van de bank.

4. Slim investeren

Nu je geld (be)spaart, zul je het slim moeten gaan investeren om het te laten groeien. Door je geld in je matras te bewaren of het op de bank te laten staan zul je niet helpen om je doel sneller te bereiken. Je hoeft niet de hele dag de beurs in de gaten te houden om je geld goed te kunnen investeren. Het beste advies is om regelmatig een investering te doen en de investeringen spreid over diverse programma’s. Wanneer je dit doet, doe je al meer dan de meeste mensen en ben je op weg om rijkdom te vergaren. Door je geld te laten groeien zal je eerder miljonair worden.

Zo kun je geld storten in een beleggingsfonds, bij een bank, bij een beleggingsmaatschappij, maar je kunt tegenwoordig ook zonder al te veel risico online investeren en een hoop extra geld binnenhalen. Voorbeelden van online beleggen zijn bijvoorbeeld:

Beleggen met eToro

eToro is een van 's werelds vooraanstaande sociale belegging netwerken en heeft tot doel een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop mensen beleggen en de financiële training van beleggers te verbeteren. eToro heeft een multi-asset beleggingsplatform gecreëerd dat is gebaseerd op sociale samenwerking en training van beleggers: een gemeenschap waar gebruikers kunnen binden, delen en leren.

Ga snel naar:

etoro.com

5. Houd vast aan je plan

Eindelijk, wanneer je de vier voorgaande stappen hebt genomen, is het een kwestie van blijven herhalen en vasthouden aan je plan. Als je dit vol houd, zal je miljonair worden. Als het op inkomen aankomt; blijf altijd op zoek naar manieren om je inkomen te verhogen. Of het nu is door hogerop te komen bij je baas, door ander werk te gaan doen, door voor jezelf te beginnen in je vrije tijd of wat dan ook. Meer inkomen zorgt voor meer sparen en beleggen, zolang je die extra centjes niet uitgeeft aan “nutteloze” dingen. Wanneer je extra inkomen blijft gebruiken om te sparen en te investeren zal het ook steeds sneller groeien.

Het is niet moeilijk miljonair te worden

Helaas zijn de meeste mensen op zoek naar manieren om snel rijk te worden, maar werkt dat echt? Ik denk het niet, ik schreef er kortgeleden ook dit artikel over. Het is waar dat er mensen zijn die snel miljonair worden met bijvoorbeeld Vastgoed en anderen zijn rijk geworden met een paar aandelen die omhoog schoten. Maar dat zijn de uitzonderingen op de regel. Miljonair worden is een proces wat tijd in beslag neemt. Als het bovenstaande je een beetje te makkelijk lijkt, is het goed. Er zijn geen geheimen om een miljonair te worden en iedereen heeft een kans om het waar te maken. Het proces is simpel:

Natuurlijk zijn er vele factoren die het proces van miljonair worden makkelijker of moeilijker kunnen maken. Dit is simpelweg een proces waar je doorheen moet om je doel te bereiken. Wanneer je deze stappen echt opvolgt, zul je je doel ook behalen.

Starten met affiliate marketing? Dan is Affiliate Marketing Revolutie precies wat je zoekt. In deze cursus verteld Jacko Mijaard hoe je een winstgevende affiliate website maakt van begin tot einde.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte van de nieuwste artikelen op deze websit