Met een blog geld verdienen - 7 manieren

Gepubliceerd: 21 september 2022
Bijgewerkt: 21 september, 2022

Hoe kun je met een blog geld verdienen? Of je nu een beginnende blogger bent en zoekt naar een manier om geld te verdienen of je bent een pro die de omzet van je huidige blog wil verhogen, ik heb hier 7 manieren om met een blog geld te kunnen verdienen.

7 Manieren om geld te verdienen met bloggen

1. Pay Per Click Adverteren

Pay per click, met andere woorden PPC adverteren, is een van de simpelste manieren om geld te verdienen met een blog. Door het gebruik van programma’s als Google Adsense of Paypro Ads kun je advertenties weergeven op je blog. Je verdient geld elke keer als een bezoeker op een advertentie klikt. Dus hoe meer bezoekers je hebt, hoe meer je potentieel kan verdienen met deze methode.

2. Adverteren per duizend weergaven

Met adverteren per duizend weergaven, met andere woorden CPM (Cost Per Mille) plaats je advertenties op je blog en je krijgt betaald voor elke keer dat een advertentie wordt vertoond. Terwijl deze methode zeer geschikt is voor beginnende bloggers is deze manier van adverteren beter geschikt voor blogs met veel bezoekers. Hoe meer pagina’s er worden bekeken, hoe meer geld je kan verdienen met dit type adverteren.

3. Affiliate Marketing

Waarschijnlijk een van de populairste manieren om geld te verdienen met bloggen. Affiliate marketing betekent dat je een blog gebruikt om te vertellen over producten en diensten die waarschijnlijk de interesse van je lezers hebben. Door gebruik te maken van een affiliate netwerk kun je naar relevante producten linken en een commissie verdienen wanneer iemand een product koopt via je link. Het mooiste is dat je de mensen alleen doorstuurt naar het product; je hoeft zelf niet te verkopen.

Om te beginnen met affiliate marketing kijk je naar het onderwerp van je blog. Als je bijvoorbeeld een beauty blog hebt, kan je linken naar relevante beauty producten in je berichten en geld verdienen wanneer iemand het product koopt.

Affiliate Marketing Revolutie

Starten met affiliate marketing? Dan is Affiliate Marketing Revolutie precies wat je zoekt. In deze cursus verteld Jacko Mijaard hoe je een winstgevende affiliate website maakt van begin tot einde.

4. Gesponsorde artikelen

Wanneer je een redelijk populair blog hebt kun je gesponsorde berichten gebruiken om geld te verdienen met je blog. Met gesponsorde artikelen schijven mensen of bedrijven een specifiek artikel over hun product of dienst waarna je dit op je blog publiceert. Vaak volgen deze berichten een bepaald formaat, gebaseerd op wat de koper wil.

Gesponsorde artikelen zijn een snelle en makkelijke manier om geld te verdienen, maar het is wel belangrijk om de integriteit van je blog hoog te houden en alleen gesponsorde artikelen te plaatsen die relevant zijn voor je lezers.

5. Betaalde Reviews

Dit lijkt op gesponsorde artikelen, maar je kunt ook geld verdienen met je blog door betaalde reviews te plaatsen. Met deze methode wordt je betaald om een review te schrijven over een product, bedrijf of dienst. Het bedrag wat je kan verdienen variëren. Ik raad je aan om voorzichtig te zijn met betaalde reviews. Wanneer je geen interesse hebt in het product moet je het alleen maar voor het geld accepteren. Je zou het respect van je lezers kunnen verliezen.

In plaats daarvan accepteer je alleen betaalde reviews die je aantrekkelijk vind. Wees er ook zeker van dat je een eerlijke mening geeft in je review.

6. Verkoop van (E) Boeken

(E)-boeken zijn een populaire manier om geld te verdienen met bloggen, helemaal als ze relevant zijn aan je blog. Bekijk online aanbieders om te leren hoe je een (E)-boek kan aanbieden. Zo kun je uiteraard boeken aanbieden via Bol.com, maar je kunt ook op zoek gaan naar digitale informatie.

(E)-boeken zijn over het algemeen niet duur, maar ze verkopen makkelijk en zijn een goede bron voor inkomsten.

7. Donaties

Er zijn maar weinig bloggers die hier een beetje geld mee verdienen, maar ik noem deze mogelijkheid omdat het een goede manier is om geld te verdienen met je blog, zeker als je een groot aantal vaste lezers hebt.

Het is bijvoorbeeld makkelijk om een PayPal “Donation” knop op je blog te zetten. Lezers kunnen een donatie doen die ze zelf bepalen. Als je voor deze methode kiest, vraar je lezers dan niet steeds om een donatie. Als je content goed is en je wordt gerespecteerd als blogger, dan komen die donaties vanzelf. Maar het is altijd een goed idee om een kort berichtje te schrijven om mensen te laten weten dat er een Donatie knop bestaat. Ga er nooit van uit dat je rijk wordt met deze methode.

Zoals je ziet, kun je met een blog geld verdienen met relatief makkelijk te gebruiken middelen. Zelfs voor de beginnende blogger zijn deze tips goed uit te voeren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte van de nieuwste artikelen op deze websit