Hoe schrijf je goed blog?

Gepubliceerd: 20 september 2022
Bijgewerkt: 20 september, 2022

Geld verdienen met bloggen is “in”. Vandaag de dag is het erg makkelijk om je eigen artikelen te publiceren op een eigen blog. Sterker nog, een eigen blog hebben is heel normaal tegenwoordig. Mensen schrijven over hun hobby’s, hun baan en alle andere onderwerpen waar ze interesse in hebben.

Sommige mensen bloggen zelfs alleen maar om er geld mee te verdienen. Wat de reden ook is dat je blogt, je vraagt je misschien af hoe je steeds weer opnieuw goede blog artikelen kan schrijven. Daar hoef je je geen zorgen meer om te maken want er is een makkelijke en simpel te volgen methode om steeds weer opnieuw goede blog artikelen te schrijven.

Hoe schrijf je goed blog: Waarom blog je eigenlijk?

Het eerste waar je aan moet denken is, waarom blog je eigenlijk? Blog je om informatie te delen met anderen over bijvoorbeeld je hobby, of wil je geld verdienen met bloggen? Zelfs als het je bedoeling is om geld te verdienen met je blog raad ik je aan om te schrijven over iets waar je in geïnteresseerd bent. Natuurlijk is het ook mogelijk om artikelen te schrijven over onderwerpen waar je niets mee hebt, maar dat raad ik je dus niet aan.

Hoe schrijf je goed blog: Het doel van je blog artikel

Een van de redenen dat het belangrijk is dat je van je interesse uitgaat, is omdat het dan makkelijker is om artikel te schrijven. Als geld verdienen met bloggen je bedoeling is dan heb je bezoekers nodig. Om bezoekers te krijgen heb je veel kwaliteitsartikelen nodig. Wanneer je geen interesse hebt in het onderwerp wordt het dus veel moeilijker om kwaliteitsartikelen te schrijven en om dit ook vol te houden.

Het kiezen van onderwerpen voor je artikelen

Natuurlijk bepaal je een onderwerp waar je blog over gaat. Maar soms is het moeilijk om steeds weer op de proppen te komen met nieuwe onderwerpen om over te schrijven. Wat ik kan aanraden is om op zoek te gaan naar zoekwoorden die gerelateerd zijn aan het onderwerp van je blog.

Hiervoor kun je een keyword tool voor gebruiken. Het is gratis en makkelijk. Ik zoek altijd naar zoekwoorden die redelijk vaak ingetypt worden zonder al te veel concurrentie. Het beste kun je op zoek gaan naar termen met meer dan twee woorden.

Structuur aanbrengen in je artikelen

Je bent nu bijna klaar om je artikel echt te gaan schrijven, maar er is nog een stap die ik je aanraad. Schrijf je zoekwoord op in je favoriete tekstverwerker. Bedenk dan een paar vragen die gerelateerd zijn aan dat zoekwoord. Vier tot zes vragen moeten genoeg zijn. Deze vragen dienen als de opzet voor je artikel. Wanneer je dat hebt gedaan wordt het schrijven van je artikel veel makkelijker.

Vul de lege ruimtes in

Je bent nu klaar om je artikel te gaan schrijven. Wat je doet, is gewoon de vragen beantwoorden met vier tot zes zinnen. Misschien moet je wat onderzoek doen om de vragen te beantwoorden, dat is niet erg. Wanneer je klaar bent met de antwoorden heb je meestal een artikel met tussen de 300 en 500 woorden. Voeg een introductie toe en sluit je artikel af met een paar zinnen. Nu heb je een artikel wat de moeite waard is. Plaats er eventueel een afbeelding bij en je kunt het bijna publiceren.

Controleer je spelling

Je bent bijna klaar om je artikel te publiceren, maar er is nog iets wat je moet doen. Ten eerste moet je het artikel altijd controleren op spelling. Als je iemand weet die het even wil lezen is dat nog beter, maar als je veel artikelen schrijft, is dat niet altijd praktisch.

Geld verdienen met bloggen

Wil je geld verdienen met bloggen dan moet je er voor zorgen dat je artikelen schrijft die voornamelijk informatief zijn. Niemand houdt er van om op een blog te komen waar alleen maar verkocht wordt. De natuur van internet is het zoeken en vinden van informatie. Het klinkt een beetje tegenstrijdig maar geld verdienen met bloggen doe je dus door mensen te informeren over bepaalde producten en niet om het te verkopen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte van de nieuwste artikelen op deze websit